Hirdetés

Meglepő infók szivárogtak ki a Call of Duty 2023-as részét illetően

|

Az Activision kiegészítő helyett mégis egy teljes értékű epizódot hozhat el, és maradunk a Modern Warfare bűvkörében.

Hirdetés

A Call of Duty franchise lassan 20 éve préseli ki magából eltérő minőségben évről-évre az új epizódokat. Az elmúlt évtizedben ezt a feladatot három stúdió izzadta össze a rajongóknak: a Sledgehammer Games (Vanguard - 2021), az Infinity Ward (Modern Warfare II - 2022) és a Treyarch, akik elvileg a 2023-as epizódot hozták volna.

Tavaly Jason Screier jelentéséből derült ki, hogy a Treyarch projektjét az Activision 2024-re tolta, tehát 2023 lett volna az első olyan alkalom az elmúlt 20 évben, hogy nem kapunk önálló epizódot. A kiadó egy nagyobb kiegészítővel szerette volna pótolni az elmaradást, amelyet a Sledgehammer fejlesztett a Modern Warfare II-höz.

Hirdetés

Az Insider Gaming jelentése szerint azonban változott a helyzet. A kiadó úgy döntött, hogy idén is megérdemel a pénztárcánk egy önálló részt, és egy spin-offot hoznak össze az eredetileg tervezett kiegészítőből. A lényeg tehát, hogy egy Modern Warfare-hez erősen kapcsolódó epizód érkezik, amit a Sledgehammer fejleszt.

Könnyen lehet, hogy Modern Warfare III lesz a címe, de ezt az Insider még nem tudta megerősíteni.

Akárhogy is, feltehetően rengeteg újrahasznosított pályára és játékelemre számíthatunk. Az új epizódhoz persze megkapjuk a teljes marketingcirkuszt is: lesz két béta esemény, az előrendelők korábban férhetnek majd hozzá az egyjátékos sztorihoz, és az Activision bedobja mögé a szokásos reklámkampány teljes erejét is. Az Insider értesülései szerint ez az új epizód elérhető lesz jelenlegi és előző generációs konzolokon is.

A megjelenési menetrend a forrás szerint a következő lesz:

  • Első béta hétvége (PS4/PS5) - 2023. október 6-10
  • Második béta hétvége (PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series X/PC) - 2023. október 12-16
  • Korai hozzáférés kezdete - 2023. november 2.
  • Teljes megjelenés - 2023. november 10.

A fenti információk nem hivatalos forrástól származtak, így érdemes ezeket visszafogott lelkesedéssel kezelni. Ettől függetlenül nem légből kapott pletykának tűnnek az információk, már csak azért sem, mert maga az Activision is teljesértékű Call of Duty megjelenésről beszélt a legutóbbi pénzügyi jelentésében.

Ti mit gondoltok? Érdemes lesz nekiugrani idén is a Call of Duty-nak?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)