Hirdetés

Meglepő játék feltámasztására készül a Bungie

|

A PlayStation Studioshoz csatlakozott fejlesztőcsapat a Halót megelőző korai sikereihez nyúlik vissza.

Hirdetés

Jóval a Halo és a Destiny előtt a Bungie nevét olyan játékokkal kapcsolták össze a gamerek, mint a Myth: The Fallen Lords című valósidejű taktikai játék, valamint a Marathon trilógia, amely ugyanolyan fontos mérföldkőnek számított Macintoshon, mint a Doom PC-n. Ám míg a marsbéli pokoljárás során a történetnek csak a másodhegedűs szerepe jutott, addig a Bungie sci-fijének meglepően komplex narratívával bírt, nem véletlenül tekintenek rá a mai napig úgy, mint a Halo szellemi elődjére.

Tekintettel arra, hogy a harmadik rész, a Marathon Infinity megjelenése óta eltelt 26 év, és mostanáig semmi sem utalt arra, hogy a Bungie valaha is le kívánná porolni a sorozatot, érthető módon sokan meghökkentek Tom Henderson beszámolóját olvasva, mely szerint PvP-fókuszú játék formájában tér vissza a Marathon.

Hirdetés

Ezt később megerősítette a bennfentes iparági információkat Hendersonhoz hasonló lelkesedéssel szivárogtató Jeff Grubb is, jó néhány részlettel kiegészítve kollégája értesüléseit. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a Bungie és a NetEase közös projektjéről van szó, utóbbi még 2019-ben fektetett 100 millió dollárt a Destiny szériát fejlesztős stúdióba, évekkel azelőtt, hogy a Sony felvásárolta volna. A kínaiak közreműködéséből arra lehet következtetni, hogy mobilos verzió is készül a játékból.

Akiknek rálátásuk van a projektre, autentikus Bungie-féle FPS-élményként írták le a játékot, amely az Escape from Tarkovhoz hasonlítható, tehát a sikeres kivonás a győzelmi cél, de nem magányos farkasok leszünk, hanem háromfős csapatokban küzdünk az életben maradásért, és sokféleképpen testre lehet majd szabni az általunk irányított karaktert.

Grubb szerint a fejlesztők kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a játékosoknak ne kelljen töltőképernyővel szembesülniük, és a szükségesnél egy másodperccel többet se töltsenek sorban állással. Továbbá kézenfekvőnek tűnik, hogy free-to-play üzleti modellre építsék a jelenleg uralkodó trendeknek megfelelően. Más módon ugyanis képtelenség már labdába rúgni a szegmens nagyágyúi mellett.

Az is több, mint valószínű, hogy szolgáltatásalapú lesz, összhangban az ezen a téren deficittel küszködő Sony terveivel, a Forbes pedig a megszellőztetett információkból arra következtet, hogy a Marathon lehet az az új játék, aminek a megjelenését legkésőbb 2025-re ígérte a Bungie.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)