Hirdetés

Meglepően jó értékeléseket kap az új Marvel-játék

|

A pontszámok mellett megérkezett az utolsó trailer, valamint egy Hulk leleplezés is.

Hirdetés

A szuperhősös XCOM-nak titulált Marvel's Midnight Suns az idei év egyik legjobban várt címe volt, nem csupán amiatt, hogy a Marvel karaktereit vonultatja fel, de a fejlesztőcsapat ázsiója is közrejátszott, hiszen a Firaxis olyan szériákról ismert, mint a Civilization és az XCOM. A Midnight Suns pedig nem kevesebbet ígért, mint hogy ötvözi mindazt, amiben a stúdió erős a hősök kollekciójával és egy érdekes történettel, amelyben a démonok legdémonabbikát, Lilith-et kell megállítanunk.

Lilith pedig történetesen a játékosok által irányított karakter, a Hunter édesanyja, szóval meg is van a személyes kötődés, hogy miért van szükség olyan ikonikus arcok toborzására, mint Vasember, Pókember, a Szellemlovas és Doktor Strange a Föld megmentéséhez. 

Hirdetés

Bár a Marvel's Midnight Suns csak december 2-án érkezik meg hivatalosan, a sajtó munkatársai már korábban nekiugorhattak a játéknak, hogy a megjelenés előtt elkészülhessenek a tesztjükkel. A PC-s változat pedig jelenleg 53 vélemény alapján 84 ponton áll a Metacriticen, szóval leszögezhetjük, hogy a Firaxis nem végzett rossz munkát. A PC Gamer például egy zseniális Persona játéknak nevezte a csapat újdonságát, a francia IGN szerint kiváló taktikai RPG és izgalmas kalandjáték, míg a Guardian ítélete alapján egy hatalmas kihívást jelentő alkotás több tucat játékórával és olyan narratívával, amely érdekes dolgokat akar mondani a családról, az identitásról és az áldozatokról, ami többnyire sikerül is neki.

A GamesRadar+ azzal árnyalta mindezt, hogy a Midnight Suns csodát művel az ismerős Marvel karakterek felfrissítésében, és bár a harci küldetéseket kissé mellékesnek érezhetjük az erőforrás-kezelési feladatok és a gazdag kapcsolatépítés mellett, de minden rész célt szolgál a nagy egészben. Akadtak azért kevésbé elégedett hangok is, a lengyel Eurogamer szerint például a projekt eredeti keveréke látszólag egymástól független műfajoknak és mechanikáknak, amik egész jól illeszkednek egymáshoz, csak kár, hogy egyiket sem sikerült megfelelően csiszolni.

 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Összességében azonban mindenki talált benne valami értékelhetőt, szóval ha vártátok a Marvel's Midnight Suns-t, akkor ezek a vélemények és a launch trailer megadhatják az alaphangulatot hozzá:

Egyébként a fejlesztők a legutóbbi livestreamjük során elárultak két fontos részletet is: egyrészt megerősítették, hogy az utolsó játszható karakter a kampány vége felé elérhetővé váló Hulk lesz, akinek nem meglepő módon a düh lesz az alapvető erőforrása, így akárhányszor bekap egy találatot, nő a dühe, és több sebzést oszt ki. Másrészt lesz New Game Plus is, amibe a karakterekkel kialakított barátság-szintek átvihetők, de a karakterszintek nem. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)