Hirdetés

Megnőtt a Baldur's Gate 3 gépigénye, és az is kiderült, hogy megjelenhet-e más platformokra

|

Tisztázta a Larian a régóta várt szerepjáték esetleges PlayStation-exkluzivitásának kérdését.

Hirdetés

Váratlan, ám annál kellemesebb meglepetéssel szolgált az RPG-rajongóknak a csütörtök esti PlayStation State of Play, mivel a Sony partnereinek alkotásaira fókuszáló háromnegyed órás műsor folyamán a megjelenési dátummal együtt leleplezték a Baldur's Gate 3 PlayStation 5-ös változatát. Azt persze sejteni lehetett, hogy az önmagát először a Google Stadia mellett elkötelező Larian előbb-utóbb nyitni fog más platformok felé is, a kérdés csupán az volt, hogy melyikkel kezdi az új generációs konzolok közül, ha esetleg nincs elég erőforrása arra, hogy párhuzamosan mindegyikre fejlesszen.

A választás logikus módon a nagyobb példányszámban értékesített PlayStation 5-re esett, és mint azt a belga stúdió a Eurogamernek eljuttatott közleményében megerősítette, szó sincs exkluzivitásról.

"Pillanatnyilag PC-n, Mac-en, GeForce Now-on, valamint PlayStation 5-ön tervezzük kiadni a Baldur's Gate 3-at. Ezzel együtt nincs exkluzív megállapodásunk, a további platformok támogatását pedig akkor fogjuk bejelenteni, ha és amikor arra készen állunk."

Ugyanezt támasztotta alá a stúdiót vezető Swen Vincke tweetje, aki úgy fogalmazott, hogy nem kell izgulni, ők továbbra sem játsszák az exkluzív-játékot. S bár azt sem ő, sem a Larian más képviselője nem mondta ki, hogy Xbox Series X|S-re is megjelenik majd a játék, nehéz másként értelmezni ezeket a szavakat.

Hirdetés

A kedélyek mégsem csillapodtak, sokan nyíltabb és világosabb kommunikációt vártak a Lariantól, ezért később újabb közleményt adott ki a stúdió, amely most már tényleg nem hagy teret semmilyen félreértésnek.

Látjuk, hogy hányan hányféleképpen interpretálják az általunk elmondottakat, ezért szeretnénk tisztázni a dolgokat. Egy ideje már fejlesztés alatt állt Baldur's Gate 3 xboxos verziója, ám egy ponton technikai gondokba futottunk, amelyek miatt nem voltunk 100 százalékban biztosak abban, hogy érdemes bejelentenünk, amíg nem találunk rájuk megoldást. Konkrétan arról van szó, hogy nem tudtuk ugyanolyan minőségben megvalósítani az osztott képernyős kooperatív módot Xbox Series X-en és Series S-en, noha ez a játék kiadásának egyik feltétele.

Vagyis nem áll semmiféle platform-exkluzivitás annak útjában, hogy a Baldur's Gate 3 egyszerre jelenjen meg Xboxon a többi változattal, ha ez technikailag lehetséges lesz. Ha és amikor pedig bejelentjük a további platformokat, akkor azt úgy akarjuk tenni, hogy garantálni tudjuk, mindegyik verzió megfelel a sztenderdjeinknek és elvárásainknak.

A PS5-ös verzió beharangozásánál jóval kisebb publicitást kapott, hogy a fejlesztőcsapat átírta a 2020 októbere óta korai hozzáférésben elérhető, a főgonosz szinkronhangjának J.K. Simmonst megnyerő Baldur's Gate 3 gépigényét. Bár ez nem túl meglepő annak fényében, hogy a játék időközben nemcsak tartalom és funkciók tekintetében bővült, hanem bizony pofásabb is lett.

Baldur's Gate 3 gépigény

Baldur's Gate 3 minimum gépigény

  • Operációs rendszer: Windows 10 64-bit
  • Processzor: Intel I5 4690 / AMD FX 8350
  • Memória: 8 GB RAM
  • Grafikuskártya: Nvidia GTX 970 / RX 480 (4 GB+ VRAM), DirectX 11
  • Tárhely: 150 GB
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Baldur's Gate 3 ajánlott gépigény

  • Operációs rendszer: Windows 10 64-bit
  • Processzor: Intel i7 8700K / AMD r5 3600
  • Memória: 16 GB RAM
  • Grafikuskártya: Nvidia 2060 Super / RX 5700 XT (8GB+ VRAM), DirectX 11
  • Tárhely: 150 GB

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)