Hirdetés

Megnyílt az első angliai videojáték-elvonó klinika

|

A videojáték-függőség komoly dolog, és komolyan is kell venni. Az angolok ezt is teszik.

Hirdetés

A Telegraph internetes kiadásában megjelent cikkben nyilatkozó terapeuta szerint az olyan hihetetlenül népszerű, internetes fantasy játék, mint a World of Warcraft egyaránt komoly függőséget képes kiváltani a gyerekek és a felnőtt lakosság körében.


„Az alanyok napokat töltenek a monitor elé szegeződve, étel és alvás híján, vagy bármilyen szociális interakció nélkül. Ennek eredményeként - állítja - súlyos alultápláltság, társkapcsolati összeomlások és testtartásbeli problémák jelentkeznek."

Így hát a Weston-super-Mare székhelyű intézmény az amerikai módszerek alapján a drog, alkohol és szerencsejáték mellé felvette profiljába a videojáték-függőség elleni harcot is. Legutóbbi betegük például egy 23 éves srác volt, akit szülei hoztak be az után, hogy az képes volt nyolc órát egyhuzamban a számítógép előtt ülni és játszani. Szegény. Nektek mi a véleményetek? Tényleg ennyire veszélyes a World of Warcraft? Valóban egy lapon lehet emlegetni a videojátékokat az alkohollal, droggal és szerencsejátékkal? Lehet valaki függő? Ha valaki napi nyolc órát néz tévét, olvas, vagy sakkozik, akkor őt is el kellene vinni a doktorhoz? Vagy csak minket tisztelnek meg ezzel? Hmm?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)