Hirdetés

Ezek a játékok megnyugtatnak, ha túl stresszes a bezártság

|

Rosszul viseled, hogy össze vagy zárva a családdal? Sok feszültséggel jár az önkéntes karantén? Most összeszedtünk nektek pár megnyugtató atmoszférájú, békés hangulatú játékot, ha kell valami, ami átsegít a stresszes időszakon.

Hirdetés

Boldog idők

A most következő játékok már felmerültek a vidám játékok listájának összeállításánál is, azonban végül úgy döntöttünk, hogy talán itt több keresnivalójuk van. Az első választottunk a Patapon széria, ami eredetileg PSP-re jelent meg, de már PlayStation 4-en is elérhető. Ezek a játékok a ritmusérzékünkre építenek, mivel a pici lényeinket úgy tudjuk irányítani, ha megfelelő időben a megfelelő gombokat nyomjuk le. Ha az ember ráérez a dologra, akkor kifejezetten megnyugtató, ahogy szépen, ütemre terelgetjük az aranyos kis törzstagokat a pályákon, ők pedig vicces kis kántálásokkal jutalmazzák, ha jó ritmusban léptünk be.

Hirdetés

A felsorolt játékok közül egyértelműen a Katamari Damacy a legelborultabb: története szerint az univerzum királya egy részeges pillanatában leverte a csillagokat az égről, így fiának, az univerzum hercegének az a feladata, hogy visszaállítsa a világmindenség egyensúlyát. Ebben segítségére lesz egy katamari nevű varázsgömb, amit maga előtt görgetve mindenféle anyagot összeszedhet, amikből apja később új csillagokat csinálhat. A játéknak legutóbb Nintendo Switchre jelent meg egy kicsit felújított változata, ezt abszolút ajánljuk kipróbálásra, mivel igen szórakoztató bejárni a bolygót, hogy szépen felporszívózzunk minden utunkba kerülő objektumot az egyre nagyobbá növő katamarinkkal. 

Mobilos kalandok

Sokszor elfelejtjük, hogy a mobilok fejlődésével ezekre is egyre jobb játékokat képesek előállítani a fejlesztők; ha átássuk magunkat a mikrotranzakciókkal telepakolt, kreativitást csak nyomokban tartalmazó címeken, akkor igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk. A Monument Valley határozottan ebbe a kategóriába tartozik, ahogy folytatása is. Akik szeretik azokat a képeket, amik becsapják az érzékeinket, és ügyesen játszanak a térlátásunkkal, azoknak ez egy igazi csemege, ugyanis apró hercegnőnket terelgetve rengeteg ilyen rejtvénnyel találkozunk majd. A pályaelemeket forgatva tárulnak fel előttünk azok új perspektívái, hogy így jussunk át egy-egy elsőre teljesen teljesíthetetlennek tűnő szakaszon.

Ezt a receptet fejeli meg a Gorogoa, ami tényleg képes kissé kifacsarni az agyunkat. Itt szó szerint értendő az, hogy out-of-the-box gondolkozásra van szükség a feladatok megoldásához. A koncepció elsőre egyszerűen hangzik: egy négyzet alakú kis területen kell paneleket tologatnunk, hogy azokból összeálljon egy kép. Igen ám, csakhogy minden panelnek meg van a saját kis világa, mely interakcióba léphet a szomszédos területekkel, így kell lényegében darabokból összeállítanunk egy gyönyörű utazást. 

A mobilos mezőny szintén kiemelkedő versenyzői az Alto játékok, melyek közül inkább az Alto's Odyssey-t javasolnánk, mivel talán kicsit nyugodtabb atmoszférája van, mint elődjének az Alto's Adventure-nek. Itt egy snowboardszerűséggel siklunk végig egy sivatagos világon, és attól függően, hogy milyen hosszan koppintunk a képernyőre, kis karakterünk úgy cselekszik. Siklás közben kisebb kihívásokat teljesíthetünk, ezzel újabb karaktereket oldva fel, akik eltérő képességeikkel tehetik változatosabbá a játékmenetet. Erre és a korábban felsorolt mobilos címekre is igaz, hogy akkor nyújtják a legjobb élményt, ha hanggal játsszátok őket, szóval érdemes feltenni a fejhallgatót, ha adtok nekik egy esélyt. 

Nekünk ezek a játékok jutottak eszünkbe, amik kifejezetten megnyugtatóak lehetnek egy stresszesebb időszakban. Ha szerintetek kihagytunk valamit, aminek a listán lenne a helye, akkor ne habozzatok megosztani ezeket a többi olvasóval és velünk a kommentek között.

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)