Hirdetés

Mégsem lesz GeForce GTS 240!

|

Fellázadtak az NVIDIA partnerei az indokolatlan névváltoztatás miatt.

Hirdetés

Az NVIDIA háza tájáról nagyjából a 9800 GTX+ GTS 250-re átnevezésének pletykájával egy időben röppent fel a hír, hogy a 9800 GT-t GTS 240 néven kívánják újra piacra dobni, miután egyszer már kis módosításokkal átnevezték 8800 GT-ről.

A két kártya közt az alapvető különbség lényegében csak a gyártástechnológiában mutatkozott volna meg: a régi kártyák 65 nanométeresek voltak, az újak viszont már 55 nm-en készülnek.

evga-geforce-9800gt-1.jpg

Ezúttal szerencsére a VGA-gyártó partnerek nem voltak hajlandóak részt venni az NVIDIA ámokfutásában, és kieszközölték, hogy továbbra is 9800 GT néven jelenjenek meg a frissített, G92b maggal szerelt grafikus vezérlők.

Így mostantól az NVIDIA álláspontja szerint három különféle 9800 GT lesz a piacon: egy zöld változat, amely működéséhez nem szükséges plusz áramforrás, lesz egy „sima", illetve egy gyárilag magasabb órajeleken futó verzió

Utóbbiról még nincs sok információnk, azonban egyesek szerint a GPU/shader/memória órajel 675/1688/2200 megahertz lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)