Hirdetés

Mégsem lesz Xbox- és PC-exkluzív a The Elder Scrolls VI?

|

A Microsoft elmagyarázta, mi alapján dönt a játékai exkluzivitásáról.

Hirdetés

Ezen a ponton már az utolsó kocagamer is értesült arról, hogy a korábban a ZeniMaxot (Bethesda, id Software, Arkane Studios) is a szárnyai alá terelő Microsoft egy gigantikus, közel 69 milliárd dolláros üzlet keretében próbálja felvásárolni az Activision-Blizzardot, ám ez a világ több országában is felkeltette a versenyhatóságok érdeklődését.

Brazíliában és Szaúd-Arábiában ugyan már a redmondiak javára döntöttek, Nagy-Britannia, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Kína illetékesei viszont még rágják a dolgot, az eljárások dokumentációjából pedig számos érdekesség derül ki, legutóbb például a PlayStation 6 lehetséges megjelenési éve, illetve az, hogy a Call of Duty elvesztésétől tartó Sony milyen lesújtó véleménnyel van a Battlefield-szériáról.

Hirdetés

Most pedig itt egy újabb csemege: a brit versenyhatósághoz (Competition and Markets Authority, CMA) benyújtott Microsoft-PDF tisztázni látszik az egyelőre megjelenési dátummal sem bíró The Elder Scrolls VI exkluzivitása körüli rejtélyt, és arra is választ ad, hogy a redmondiak mi alapján döntenek a játékaik hozzáférhetőségéről.

A dokumentum 57. oldalán megosztott ábra alapján az olyan tömeges online közösségekkel rendelkező címeknél, mint az "eszközökön túlnyúló" Call of Duty és a Minecraft, nem éri meg szűkíteni az elérhetőséget, míg az elkötelezett gamereknek szóló vadonatúj IP-knél, például a jövőre érkező Starfieldnél és Redfallál van értelme az exkluzivitás mellett dönteni. A harmadik kategóriát a kisebb közönséget elérő rétegjátékok, mint például a Psychonauts 2 és a Fallout 76 (?) alkotják, ahol a redmondiak szerint eleve nem is lenne értéke az exkluzivitásnak.

Ami pedig a The Elder Scrolls VI-ot illeti, ugyanezen az oldalon azt írja a vállalat, hogy ennél és "más jövőbeli címeknél" sem fog lemondani a PlayStation-vásárlóktól származó bevételről. A szöveg itt eredetileg a becsült összeget és a játék legkorábbi megjelenési dátumát is tartalmazta, de a nyilvánosan elérhető változatból - érthető módon - kivágták ezeket a részeket.

Magyarán ha a Microsoft tartja a szavát, akkor a The Elder Scrolls VI-nak a Sony konzoljára is meg kell jelennie. Ez a konkrét dokumentum persze semmire sem kötelezi a céget, a Bethesda legjobban várt játékának debütálásáig pedig még hosszú éveket kell várnunk, szóval biztosra azért semmiképp se vegyétek a dolgot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)