Hirdetés

Megszabadul a nyomtatott kézikönyvektől az Electronic Arts?

|

Úgy fest, hogy az Ubisoft példáját követve az Electronic Arts is felhagy a nyomtatott kézikönyvek készítésével.

Hirdetés

Emlékszem még, amikor 1995-ben kölcsönkértem a cimborámtól az Eurofighter 2000 című, DOS-os repülőszimulátort, csak a 285 oldalas kézikönyv tanulmányozására ráment néhány napom.



Hol vannak ehhez képest a mai kézikönyvek? Inkább füzetek, bár sokszor még annak sem nevezhetjük őket. Ma már nagyítóval kell keresni azokat a játékokat, amelyek nem rendelkeznek beépített oktatómóddal. Nem csoda, hogy egymás után fedezik fel meghatározó piaci szereplők, hogy nem csupán költséget takarítanak meg azzal, ha nyomtatott füzetecske helyett egy PDF-et helyeznek el a játék korongján, hanem még a zöldeknél is szereznek egy piros pontot.
Az Ubisoft tavaly áprilisban jutott arra a döntésre, hogy játékai mellé többé nem csomagol nyomtatott kézikönyvet, az Electronic Arts első ilyen fecskéje pedig a közelmúltban megjelent Fight Night Champion volt, mint azt Rob Semsey, az EA Sports szóvivője is megerősítette.


Az még nem teljesen egyértelmű, hogy csak az EA Sports logó alatt megjelenő játékokra, vagy az összes EA-termékre vonatkozik-e a környezet- és költségkímélő lépés. Egyelőre nem érkezett arról hír, hogy csalódott Fight Night Champion-vásárlók tüntetnének tömegesen nyomtatott kézikönyvet követelve.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)