Hirdetés

Megszűnik a Games for Windows Live

|

Hét évvel indulása után végleg búcsút mondhatunk a Microsoft nem túl szerethető szolgáltatásának.

Hirdetés

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Batman: Arkham Origins PC-s verziója a korábbi két epizóddal ellentétben már nem használja a Games for Windows Live nyújtotta szolgáltatásokat, helyette a Rocksteady is Steamre vált.

A döntés hátterében azonban nem pusztán a játékosok negatív visszajelzései állnak. Az Age of Empires Online Xbox támogatási oldalán a következő, azóta már eltávolított felirat állt: „A Games for Windows Live 2014. július 1-én megszűnik. Ugyan elérhető a Steamen, az Age of Empires Online a Games for Windows Live szolgáltatás funkcióit igényli. Ezen funkciók továbbra is élvezhetőek, mivel a szolgáltatás 100%-ig működőképes marad 2014. július 1-ig, amikor lekapcsolódnak a szerverek.”

Az Xbox.com-on található Games for Windows Live PC Marketplace bezárására augusztus 22-én, azaz most csütörtökön kerül sor, ezt a Microsoft külön közleményben tudatta. Nem tudjuk, végül miért távolították el az üzenetet az AoE Online adatlapjáról, de valódiságát a múlt eseményeinek fényében teljes mértékben el tudjuk hinni. Hogy mi lesz a szolgáltatást használó játékok sorsa, azt a hivatalos közlemény megérkezéséig nem fogjuk biztosra tudni, de reméljük, hogy előbb-utóbb mindegyik átáll a Steamre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)