Hirdetés

Megszünteti a Sony az egyik PlayStation-exkluzív játék támogatását

|

Szerencsére nem kell a Media Molecule jövője miatt aggódnunk, a fejlesztőcsapat máris valami újdonságon dolgozik.

Hirdetés

2020-ban egy igencsak ambiciózus ötlettel jelentkezett a LittleBigPlanet mögött álló Media Molecule: a Dreams nem kevesebbet kínált, mint hogy szabadon megalkothattuk vele a saját játékunkat, amit aztán megoszthattunk másokkal is, valamint böngészhettünk a többiek művei között. 

Csodálatos alkotásokat is lehetett teremteni a PlayStation 4-exkluzív fantáziagyárral, elég csak olyan koncepciókra gondolni, mint a Jurassic Park Operations, a lélegzetelállítóan valósághű erdő, vagy éppen egy nyílt világú versenyjáték, de meglévő tartalmakat is újra lehetett benne álmodni, mint ahogyan azt meg is tették a Resident Evil: Village kastélyával

Hirdetés

Rengeteg elképesztő alkotás született a Media Molecule játékalkotó eszköztárán keresztül, de már két éve is arról érkeztek hírek, hogy nincs elég felhasználója a rendszernek, ehhez képest elég sokáig bírta a Dreams. Most jelentette csak be a fejlesztőcsapat, hogy a Sonyval együttműködve azt a nehéz döntést hozták meg, hogy 2023. szeptember elsején leállítják a játék élő támogatását, hogy egy izgalmas új projekten dolgozhassanak. Ez nem a Dreams 2 lesz, és nem kapcsolódik az IP-hez.

A Dreams nem fog kikerülni az áruházból, és a játékosok továbbra is képesek lesznek létrehozni, megosztani és játszani benne tartalmakat, de nem lesz több frissítés, események és hasonlók. A régóta ígérgetett többjátékos támogatás sem fog megvalósulni, amiképpen a PlayStation 5-ös változatnak vagy a PlayStation VR 2-re való átköltöztetésnek is búcsút inthetünk. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A Dreams május végén egy új szerverre migrál, ami után a felhasználóknak 5 GB-os limittel kell számolniuk az új alkotások létrehozásakor, mindezt "annak érdekében, hogy a stúdió megőrizze a Dreams szerver biztonságát és stabilitását mindenki számára". A költözés előtt feltöltött művek nem számítanak bele az említett adatmennyiségbe. Számos funkciót is el fognak távolítani egyébként a játékból, például a Twitch integrációt. A legjobb alkotásokat viszont később is meg fogják osztani a közösségi médiában, szóval nem marad teljesen magára a rajongótábor. 

A Media Molecule egy GYIK keretében árulta el, hogy a Dreams nem volt elég sikeres ahhoz, hogy tovább dolgozhassanak rajta, pedig szerették volna. Az eddigieket azonban megköszönték mindenkinek. Nektek hiányozni fog?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)