Hirdetés

Megtévesztő a Codemasters marketinghadjárata?

|

A Bohemia Interactive szerint mindenképpen az, és ennek a véleménynek nem átallanak hangot adni.

Hirdetés

Mindenki tudja, hogy az Operation Flashpoint-ot anno a Bohemia Interactive fejlesztette, míg a Codemasters adta ki. Aztán ugyebár a két delikvens összeveszett, aminek eredményeképpen a Bohemia balra el, viszont az Operation Flashpoint név maradt szépen a COdemasters-nél. Ezzel nincs is már nagy gond, hiszen a Bohemia azóta már új név alatt hegeszti a Flashpoint szellemi örökösét. Viszont most az a helyzet, hogy úgy néz ki - talán nem is véletlenül - majdnem egyszerre jelenik meg a az Operation Flashpoint 2, és az Arma 2. Az egyik ugye csak névleg folytatás, a másik pedig pont a nevében nem az. Tiszta káosz. A Bohemia is úgy érzi, hogy a nagy kavarás nem tesz jót játékuknak, sőt, a Codemasters über marketinghadjáratának eredményeképpen, a cég méltánytalanul arathatja le a Bohemia fáradozásának gyümölcsét. Írtak is hát egy levelet a Codemasters-nak, hogy ugyan jó lenne, ha nem az Operation Flashpoint folytatásaként reklámoznák az Operation Flashpoint 2-őt.

Mi a gond, tovaris?

 

arma.jpg
 

 

Indoklás is van, kérem. Amikor a két cég elbúcsúzott egymástól, akkor csak, és kizárólag a nevet hagyta hátra a Bohemia. A grafikus motortól kezdve, az AI-ig, minden más szellemi terméküket szépen vitték magukkal. Így ők nem érzik jogosnak, hogy a Codemasters úgy harangozza be játékát, mintha az a legendás Flashpoint örököse lenne. Mivel a Codemasters tényleg csak a nevet használhatja, se a készítők, se a játékmechanizmus, sőt úgy általában semmi nem köti össze a két részt, valahol érthető is a Bohemia parája. Igaz mindkét program hiperrealisztikusnak ígérkezik, csak éppen a Bohemia Interactive már bizonyított egyszer, míg a Codemasters egy kicsit mintha más tollával ékeskedne. Sajnos láttunk már ilyent, hiszen a Far Cry 2 is simán kijött Far Cry 2 néven, holott ott is csak a kiadó egyezett. Meglátjuk mi lesz a nagy ramazuri vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)