Hirdetés

Megváltozik a PS5 kezelőfelülete, elbúcsúznak a hatalmas kártyák

|

A letisztultabb UI-nak köszönhetően a trófeákat is könnyebb lesz követni.

Hirdetés

Vegyes érzéseink voltak, amikor először kapcsoltuk be anno az újgenerációs konzolokat. Miközben a Microsoft egy pixelt sem változtatott az Xbox Series X dashboardon, addig a PlayStation 5 egy teljesen új, mutatós animációkkal dolgozó, valóban prémiumnak érződő főmenüvel fogadott minket. Ebből adódóan ugyanakkor a zöldek konzolján mindent azonnal megtaláltuk, míg a PlayStation tulajdonosoknak újra kellett tanulni pár dolgot.

És hát akadnak olyan részletei az újításnak, amik nem arattak osztatlank sikert. A játékokhoz kapcsolódó hatalmas aktivitás-kártyák például elsőre jó ötletnek tűntek, de tegye fel a kezét, aki ezeken keresztül indít el egy játékot, vagy tölt be egy mentést.

Hirdetés

Kihasználtságukhoz képest hatalmas helyet foglaltak, a legújabb frissítés azonban egy kompaktabb, függőleges listába rendezi ezeket, így egy átlátható, a korábbinál jóval funkcionálisabb megoldást kapunk.

Ugyanilyen kezelésnek vetették alá a trófeák listáját is, így azok kevesebb helyet foglalnak és könnyebben olvashatóak. Ráadásul mostantól ki is tűzhetjük a képernyőre, így sokkal könnyebb figyelemmel követni, hogy is állunk azok teljesítésével.

Nektek hogy tetszik az újítás?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)