Hirdetés

Megváltozott a S.T.A.L.K.E.R. 2 címe a háború miatt

|

A GSC Game World vélhetően az elmúlt hetek eseményeinek hatására cserélte le a Heart of Chernobyl alcímet.

Hirdetés

Azzal, hogy február 24-én Oroszország háborút indított a szomszédos Ukrajna ellen, egyik pillanatról a másikra civilek millióinak került veszélybe az élete. Közéjük tartoznak azok a játékfejlesztők is akiket most érthető módon nem a gondjaikra bízott projektek sorsa izgat elsősorban, hanem a személyes biztonságuk. A Vostok Games (Survarium) csapata például menekülni kényszerült, de a GSC Game World srácai is felfüggesztették a S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálatait.

Pedig az utóbbit nem sokkal korábban halasztották el december 8-ára, de már most biztos, hogy ennél jóval tovább kell várnunk a posztapokaliptikus lövöldére. Addig viszont bőven lesz időnk ízlelgetni a játék új címét, ami S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl helyett mostantól S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Hirdetés

Az eddig alkalmazott angol átirat a Csernobil szó orosz kiejtésén alapult, az új viszont az ukránon. Minden bizonnyal az állhat a módosítás hátterében, hogy a kijevi (vagyis hát az ukrán kiejtés szerint kijivi) csapat ily módon is szeretné saját, valamint a játék helyszínéül szolgáló atomerőmű és környéke hovatartozását hangsúlyozni.

A PC-re, valamint Xbox Series X és Series S konzolokra fejlesztett játék Steam-adatlapján, valamint Wikipedia-szócikkénél már az ukránosított címmel találkozunk. Érdemes megjegyezni, hogy az xboxos termékoldalon, illetve a S.T.A.L.K.E.R. 2 weboldalon egyelőre nyoma sincs a módosításnak, ellenben a hivatalos Facebook-oldalra már kiterjedt az átnevezés. Várhatóan előbb-utóbb mindenütt egységes formát ölt majd Heart of Chornobyl, és ezzel összhangban sorra lecserélik a grafikákat is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)