Hirdetés

Megváltoztatták a Call of Duty: Modern Warfare egyik kinézetének nevét aktuálpolitikai csengése miatt

|

A Border War skin leírása meglehetősen rossz felhangot kapott az Amerikában zajló rendőri brutalitás elleni tüntetések miatt, így újragondolták.

Hirdetés

Az Activision újabban meglehetősen odafigyel arra, hogy az általuk gyártott tartalmak a lehető legkisebb visszhangot váltsák ki, ennek keretében például eltávolították az OK-jelzést, mert az egyesek szerint az a fehér felsőbbrendűség egyik kifejezése is. Most egy skin nevét és leírását alkották újra, hogy azt ne hozhassák kapcsolatba a rendőri brutalitással.

Hirdetés

A Modern Warfare-ben és a Warzone-ban is szereplő Border War nevű skin a legutóbbi frissítéssel kicsit megváltozott, így mostantól Home on the Range néven találjátok meg. A kinézet leírása nagyjából így hangzott:

"Mutasd meg nekik, hogy milyen rossz úton járnak, és a D-Day's Border War operator skin segítségével gondoskodj róla, hogy megfizessenek ezért."

A mondatok mögött többen a rendőrség felmagasztalását vélték felfedezni (mi mondjuk csak nagyon hunyorítva tudnánk ilyesmit belelátni), ami nem túl szerencsés, tekintve hogy példátlan megmozdulások indultak az USA-ban a rendőri brutalitás ellen. Mások bevándorlás ellenességet véltek felfedezni a skin mögött, amit a korábbi neve alapján már jobban meg tudunk érteni.

Az Infinity Ward egyébként nem fűzött kommentet a változtatáshoz, de maga a skin ugyanolyan maradt, pusztán a nevét és a leírását dolgozták át. Most tehát mindenki megnyugodhat, hiszen a nyugodtan halomra mészárolhatjuk egymást anélkül, hogy a rendőri brutalitásra vagy a bevándorlásra kéne gondolnunk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)