Hirdetés

Megvan, hogy melyik csapat fejleszti a Gothic remake-et

|

A THQ Nordic végre elárulta a fejlesztőcsapat nevét. Nem a Piranha Bytes az.

Hirdetés

A THQ Nordic az elmúlt években szoros együttműködésben állt a Piranha Bytes csapatával, elvégre ők adták ki a csapat szerepjátékát, az Elexet is. 2019-ben aztán a vállalat felvásárolta a stúdiót, így hozzájuk kerültek az Elex, a Risen és a Gothic jogai is. Ugyanazon év végén a THQ Nordic bejelentette, hogy egy játszható prototípussal szeretné felmérni, hogy van-e igény egy Gothic remake-re, ami a THQ Nordic Barcelona kísérlete volt. Meg is jelent az Unreal Engine 4-gyel megtámogatott Gothic Playable Teaser, A teaser aztán annyira sikeres volt, hogy tavaly hivatalossá vált: tényleg megvalósul a Gothic feltámasztása, de nem a Piranha Bytes jóvoltából, ők máson dolgoznak. 

Hirdetés

A THQ Nordic most megerősítette, hogy a Gothic remake fejlesztéséért a barcelonai Alkimia Interactive felel. A stúdió a projekt zöld lámpája után kezdte meg a teljes működését és azóta folyamatosan növekszik, jelenleg is munkatársakat keresnek. A csapat célja magas színvonalú szerepjátékok készítése, az első projektjük pedig a remake lesz PC-re és next-gen konzolokra. A fejlesztés állítólag jó úton halad és a következő hónapokban meg fogjuk kapni az első részleteket.

Reinhard Pollice, a THQ Nordic üzleti és fejlesztési igazgatója szerint arra törekednek, hogy egy csúcsminőségű RPG-stúdióvá váljanak, és hogy Dél-Európa legjobbjai közé kerüljenek a játékfejlesztés terén. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)