Hirdetés

Megvette a Disney a Gamestart

|

Most persze mindenki arra gondol, hogy ennél bénább áprilisi tréfát ki sem találhattunk volna, de biztosíthatunk mindenkit, hogy ez tényleg megtörtént.

Hirdetés

A felvásárlások korát éljük, és az olyan óriások, mint a Disney, a Google vagy épp a Facebook szinte heti rendszerességgel kebeleznek be kisebb cégeket, hogy használhassák a technológiáikat. A Disney égisze alá tartozik a Pixar, a Marvel és a Star Wars is, ehhez az illusztris társasághoz csatlakozott a Gamestar. Igen, igen, tudjuk, hogy áprilisi tréfa, de a sztori tényleg igaz. 

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egész még nyolc évvel ezelőtt, 2008 áprilisában történt (de tényleg nem tréfaként), de a Disney Interactive Studios valóban magába olvasztotta a Gamestart. Csak épp nem minket (a GameStart), hanem egy ugyanerre a névre hallgató kínai játékfejlesztő stúdiót, a Gamestar (China) Ltd.-t.

A 2002-ben alapított csapat akkor 90 főt számlált, nagy részük pedig korábban a Ubisoft Shanghai-t erősítette, így szakértelemben nem volt hiány. Ettől függetlenül saját játékaik nem nagyon voltak, elsősorban külsősként segítettek be más projektekbe, a felvásárlás óta pedig olyan címeken dolgoztak, mint a TRON: Evolution, az Epic Mickey vagy a Tangled.

Sajnos mára feltehetően beolvadtak, mert saját oldaluk is elérhetetlen, pedig milyen jó lenne egy új GameStarWars játék...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)