Hirdetés

Mémpályázat, GameNight, ufók - mi történt a héten?

|

Újabb hetet tudhatunk magunk mögött, következzen az objektivitás látszatát még csak nyomokban sem tartalmazó összefoglaló.

Hirdetés

Számomra az elmúlt hét Balatongyörökről szólt, ahol már hagyománnyá váló nyaralásomat töltöttem jóbarátaimmal. Idén azonban nem várt tanulságokkal tértünk haza, többek között azzal, hogy a nőket sohasem fogjuk megérteni. No de nem is erről fogok most értekezni, hanem a GSO-n történtekről, kezdjük is a sepregetést saját házunk táján.

A héten kiderült, hogyan élte meg a GS csapata az idei GameStar Tábort (Spoilerveszély! Nagyon tetszett mindenkinek), lezártuk a gyakornoki pályázatot, valamint győztest hirdettünk a mémpályázaton is. Újabb remek GameNightot tudhatunk magunk mögött, amiről ugyan lemaradtam, de a résztvevő cosplayer hölgyeket elnézve nem lehetett oka panaszra a fiatalságnak. A mai napon pedig egy hosszú utazás ért véget Sirius és Daev kollégámmal, akik eljutottak a The Last of Us végigjátszás utolsó felvonásáig, de van még ott, ahonnan ez jött, ne aggódjatok.

Nem csak nálunk zajlott az élet rendesen, hanem a játékvilág más szegleteiben is, pl. új infók láttak napvilágot az Atari csődeljárásáról, lemondott Stephane D'Astous, az Eidos Montreal vezérigazgatója, egy furcsa vevő felvásárolta az Activision Blizzardot, a legszomorúbb pedig, hogy a magyar Digital Reality bezárja kapuit (vagy legalábbis nagyon úgy fest a helyzet most).

Másik hazai vonatkozású hírünk volt, hogy a PlayIT Show szervezői szakmai kerekasztalt hívnak össze, így ötleteivel bárki segíthet a szervezésben. A Blizzard, a Sony és a Relic volt vezetői új stúdiót alapítottak Molten Games néven, Phil Fish azonban, a FEZ készítője végleg megelégelte az őt ért valós, vagy vélt támadásokat, aminek eredményeképp elbúcsúzhatunk a FEZ II-től, ezen felül egy profi orosz gamerről kiderült, hogy nemzetközi hackerhálózatot üzemeltetett. Szerencsére jobb hír is akad, a hét legszimpatikusabb csapata cím a Piranha Games-t illeti, akik egy egyedi lépegetővel adóztak egy rákban elhunyt, öt éves Mechwarrior Online rajongónak. Nyugodjon békében, ahogy Dennis Farina is, aki 69 éves korában távozott közülünk.

Heti összefoglalónkban külön szekciót érdemel a The Bureau: XCOM Declassified, melynek készítői egy hobbittal kívánták felkelteni az érdeklődésünket, valamint megmutatták annak első 10 percét. Chava pedig nem volt rest, és összehozott egy remek XCOM Declassified előzetest is, hat órányi teszteléssel a háta mögött, amit mindenképp érdemes elolvasni, ha másért nem, Chava sajátos humora miatt (ami annyira sajátos, hogy egyesek szerint nincs is). Amíg erre sort kerítetek, álljon itt a korábban említett hobbitos huncutság hosszabb változata, a történet folytatását pedig itt találjátok majd:

A hét egyik legkeményebb filmes híre volt (pontosabban a múlt hété, de jutott infó róla mostanra is), hogy Az acélember 2-ben Superman Batmannel fog összecsapni, rögtön meg is indultak a találgatások, vajon ki játszhatja majd el a Denevérembert, én pedig izibe' megnéztem a The Dark Knight Returns című két részes rajzfilmet, melyben a bejelentéskor hallható idézet is hallható ("Szeretném, hogy emlékezz erre, Clark. Az elkövetkezendő években, minden magányos pillanatodban, az egyetlen emberre, aki legyőzött téged."). Megérkezett a mozikba Farkas, magyarul Rozsomák, valamint szó volt még a Star Wars VII-ről is: J.J. Abrams állítólagos dobbantását cáfolták, Zac Efron és Ryan Gosling neve a szereplőválogatással kapcsolatban bukkant fel, ezen felül érkezett egy zseniális Csillagok Háborúja-Trónok Harca összehasonlítás a szereplők problémáiról. És ha már Star Wars, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a Disney bejegyeztetett pár Star Wars: Attack Squadrons domain nevet is, szívből reméljük, hogy egy Rogue Squadron vonatkozású dologról van szó.

Hallhattunk még többek között a Telltale-féle The Walking Dead második évadáról, a The Witcher 3: Wild Hunt nyílt világáról, és átalakuló harcrendszeréről, a Grand Theft Auto V PC-s változatáról, a Battlefield 4 pletykált gépigényéről, ismét kaptunk egy érthetetlen Diablo III-as horror reklámot, 13 percen keresztül csodálhattuk az Assassin's Creed IV: Black Flag játékmenetét, megtudtuk, hogy érkezik a F.E.A.R. Online, kiderült, ki szerepel majd a FIFA 14 magyar borítóján, egy-egy előzetes keretein belül hosszabban értekeztünk a Payday 2-ről és a Dying Lightról, valamint teszteltük a Darkot. Lényeg a lényeg, volt pörgés ezerrel, de most rajtatok a sor: mi maradt meg legjobban bennetek a múlt hétről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)