Hirdetés

Mesterséges intelligenciával vadászná le a sértő mémeket a Facebook

|

Fizikai képtelenség emberi erőforrást használva cenzúrázni, kénytelenek valami egészen más módszert bevetni.

Hirdetés

A Facebook fejlesztői egy blogbejegyzésben írtak legújabb fejlesztésükről, a Rosetta névre keresztelt rendszerről, ami a moderátorok dolgát könnyíti majd meg a tervek szerint. Az algoritmus áttúrja a képeket és videókat, elemzi a rajtuk található szöveget, ami különösen a mémek esetén jön jól a fejlesztők szerint.

Hirdetés

Nyilván nem ők találták fel a szövegfelismerést, de a plaform méretei és a képek egyedisége miatt újszerű problémákkal kell szembenézniük. Az algoritmus elvileg már éles, és napi több mint egymilliárd képet és videót néz át Facebookon és Instagramon.

Hogy pontosan mire használják az adatokat, az nem derült ki, de fotók kereséséhez, felolvasóprogramokhoz mindenképp hasznos lehet. Emellett nyilván ezzel is jobban le tudják szűkíteni, minek lenne helye a falunkon, valamint melyek azok a mémek, amelyek bántóak, offenzívek.

A fejlesztők szerint az algoritmus fő célja, hogy kiszűrje az ilyen sértő szövegeket, akár több nyelven is. A Facebook feed moderálása elég komoly problémákat okozott az utóbbi időben, egy ilyen rendszer akár segíthet is, hogy az oda nem illő tartalomtól idő előtt megszabaduljunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)