Hirdetés

Metal Gear-gyanús projektet kaszálhatott el a Konami

|

Az MGS-széria egyik veteránja egy titokzatos, kukázott játékról értekezett a közösségi médiában.

Hirdetés

Habár rengetegen örülnénk neki, egyelőre semmiféle hivatalos jele nincs annak, hogy a Konami a közeljövőben bármit is kezdene a Silent Hil és a Metal Gear-sorozatokkal. Pletykák persze mindig akadnak, legutóbb tavaly ősszel röppent fel, hogy a kiadó mindkét franchise feltámasztását tervezi, a bejelentés viszont azóta sem történt meg.

Most pedig egy másik szóbeszéd borzolja a kedélyeket, amit az MGS-széria egyik veteránja, Nakamura Ikuja indított világ körüli turnéra.  

Hirdetés

A játékipari szakember/művész Nakamura szinte az egész pályafutását a Metal Gear-sorozattal töltötte, az 1998-as Metal Gear Solidtól egészen a 2018-as Metal Gear Survive-ig. A most felkapott, de még 2020 végén megosztott Twitter-posztjaiban pedig egy olyan projektről ír, amit a Konami 2019-ben kezdett fejleszteni, ám végül néhány hónap után fiókba került.

A játék elvileg egy meglévő IP felélesztése lett volna, és talán egy teljesen új brand kedvéért kaszálták el.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nakamura ugyan egy szóval sem említette a Metal Geart, de mivel ilyen közel áll a szériához, a legtöbben a lopakodós franchise-t sejtik a posztok mögött. A legutóbbi számozott folytatás, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain az idén már 7 éves lesz, szóval érthető okokból fájdalmas az elképzelés, hogy egy esetleges MGS-cím landolt a kukában.

Nakamura viszont tavaly augusztusban beharangozta, hogy íróként és dizájnerként dolgozik egy bejelentetlen játékon a Konaminál, így még az is megeshet, hogy ismét a Metal Gear-széria körül sertepertél.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)