Hirdetés

Metal Gear Solid: Ground Zeroes - ezért nem játszhatja kiskorú

|

A The Phantom Pain prológusának korhatár-besorolása alapján szinte csak felnőttek játszhatnak majd a nemi erőszakot is tartalmazó játékkal.

Hirdetés

A korhatár-besorolásért felelős ESRB szigorúan meghatározta, hogy kik játszhatnak az idén tavasszal érkező Metal Gear Solid: Ground Zeroes-szal, amely a Metal Gear Solid 5: The Phantom Paint vezeti fel. 

Tisztában vagyunk vele, hogy a franchise atyja, Hideo Kojima nem spórolt a Metal Gear Solid 5 felnőtt tartalmaival, amit alátámaszt az ESRB beszámolója is, miszerint a projektet a "Mature 17+" kategóriába sorolták be és a magyarázat szerint mindezt azért tették, mivel a játék négy a fiatalokra veszélyes tartalommal is bír: vér és intenzív erőszak, erős nyelvezet, továbbá a sorozat életében először nemi erőszak.

Ez utóbbi a mellékelt információk alapján nem látható elem, a Ground Zeroes során egy hangfájlt hallgathatunk meg, amelyben egy női karakter szexuális bántalmazása hallható ruhaszakadás és harc hangjával karöltve. Ami az általános erőszakot illeti, a különböző szúró és vágófegyverekkel való gyilkolás (akár lopakodás esetében is), a vérfröccsenések, a reális fegyvertűz és sok egyéb mellett a nem ellenséges karakterek megölése mind-mind hozzájárult a besoroláshoz.

A Metal Gear Solid: Ground Zeroes megjelenés Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 és PlayStation 4 platformokra várható március 20-án.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)