Hirdetés

Metal Gear Solid 5 megjelenés, Warcraft film és a Jimmy Kimmel botrány - mi történt a héten?

|

Megjelent végre Kojima mesteri alkotása, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, de bőven akadt még érdekesség a héten azért.

Hirdetés

Túl vagyunk ismét egy héten, a vasárnap este pedig természetesen nem múlhat el a jól megszokott kedélyes összefoglalónk nélkül. Tartsatok velem és szedjük össze közösen, hogy milyen izgalmakat tartogatott a számunkra az utóbbi hét nap.

Visszatértünk a régi kerékvágásba és megint HP mester hozta el nektek a szaunává avanzsált stúdió viszontagságaival nem törődve az eheti GameStar Hype-ot, kesereghettek tehát azok, akik Daev csillogó barna fürtjeire számítottak. 

Fuss, lőj!

És mi ebből az igazán fontos? Hamarosan érkezik a Mozdulj Gamer Sportnap, mi pedig két cikkben megvizsgáltuk, milyen mókákkal is fogjunk ott testmozgásra ösztönözni bennetek. A Zombie Run garantáltan remek szórakozásnak ígérkezik, ezt jól tudják azok akik próbáltak már élőhalottak elől menekülni valamelyik PlayIT rendezvényen. A másik tervezett program, a Laser Tag sem lesz ismeretlen a GameNightokat látogató közönség számára. Ne feledjétek, 2015. szeptember 27. 10:00-tól a Malom udvarban indul a buli.

A fantom fájás

Ez a hét vitahatatlanul a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain körül forgott. A játék megjelenése kapcsán összeszedtünk számos poént és vicces Easter Egget, melyek közül a szülinapos meglepetés a legütősebb. Kiderült, hogy a gyűjtői Metal Gear Solid PlayStaton 4 konzolra került egy apróbb elírás, a PC-s lemezeken pedig nincs is rajta a játék, de ezek nem vonhattak le túlzottan sokat a Metal Gear Solid V érdemeiből. Kojima (aki magában a játékban is benne van) búcsúja igencsak szívszorítóra sikerült. A LittleBigPlanet 3 kapott továbbá egy Metal Gear Solid 5 tematikájú DLC-t, elég mókás kosztümöket tartalmaz a csomag.

Ez valami Gyűrűk Ura?

Kiszivárgott a Warcraft film előzetese, amit eredetileg az idei Comic-Conon vetítettek el. Bár a felvétel minősége természetesen hagy némi kívánni valót maga után, azoknak azért érdemes megnézniük, akik egészségét már komolyan veszélyeztetné, ha várniuk kellene a hivatalos verzióig. 

Filmek, filmek mindenfelé

Egy eszméletlen jó masup videó megmutatta milyen lenne ha a legnagyobb filmes hősök a táncparketten találkoznának. Heti filmajánlónkból kiderült, hogy sikerült az új Szállító film, kis spoiler: nem túl jól. Bezzeg a rajongók egy olyan Boba Fett filmelőzetest hoztak össze, ami után bizony tátva maradt a szánk. Liev Schreiber tisztázta a Wolverine 3-beli esetleges visszatérése körüli pletykákat. Készül az első Mega Man mozi. Kijött a Grand Theft Auto-film első előzetese, és a Gotham sorozat Jokeréről is kaptunk egy videót, valamint kiderült, hogy az új Mad Max film hieroglifákon keresztül elmesélve is zseniális. Sajnos szomorú hír is jutott erre a hétre, elhunyt ugyanis a Rémálom az Elm utcában és a Sikoly filmek atyja, Wes Craven.

És már megint Star Wars

Noha a Star Wars VII: Az ébredő erő decemberi bemutatója még távoli, nem telhet el hét Star Wars vonatkozású hírek nélkül. Most is sok érdekességről írtunk nektek. Egy reklámban megmutatta magát a filmbeli új fekete X-Wing LEGO változata. Kiderült mely három színésznő a legesélyesebb nyolcadik rész női főszerepére. Ugyan csak játékmaszkon keresztül, de megszólalt a Star Wars VII két gonosza. Megvan, mikor indul a Star Wars Battlefront bétája és a kipróbálható játékmódok listája, továbbá megtudtuk, hogy kimarad a játékból a szerverböngésző. Az ébredő erőhöz tartozó X-Wing társasjátékot hamarosan magyarul is játszhatjuk majd. Star Wars: Aftermath regény pedig elmeséli, hogy mi történt A Jedi visszatér után. Megmutattunk két BB-8 droid figurát is, amik minden bizonnyal a karácsonyi eladások éllovasai lesznek.

Jimmy Kimmel nagyon kellemetlen helyzetbe sodorta saját magát. Ahogy mostanában mondani szokás "felrobbant az internet" amikor a népszerű showman gúnyt mert űzni a YouTube Gaming szolgáltatás kapcsán abból, hogy egyes gamerek bizony azzal töltik az idejüket, hogy más gamereket néznek játék közben. Az így kialakult botrány hatalmas méreteket öltött, áradtak a halálos fenyegetések Kimmel felé. Szerencsére ő is vette a lapot, és két népszerű videós társaságában megkísérelte megérteni, miért is lehet jó és szórakoztató dolog azt nézni, ahogy másik tolják a videojátékokat. Ha pedig valaki túlságosan komolyan venné ezt az egészet, annak csak úgy itt hagyom ezt a szkeccset, ami akkora zseni, hogy minden más eltörpül mellette:

Vissza a játékokhoz

A Ubisoft bemutatta Assassin's Creed: Syndicate-ben megjelenő London városát és azt is elárulták, hogy a helyszín miatt kellett változnia a harcrendszernek. A Fallout 4-et váró rajongók is örülhettek, hiszen sok minden kiderült a játékról. További részleteket ismertünk meg a harcrendszerről, és a Fallout 4 dialógusairól is. Megnézhettük a készülő akciófigura prototípusát és kiderült, hogy érkezik egy Fallout tematikájú Monoply társasjáték. Egy érdekes koncepció is napvilágot látott, láthattuk, hogyan is nézne ki a játék, ha izometrikus nézetet használna.

A MOBA játékok szerelmeseinek is érkezett pár csemege. Leleplezték a League of Legends-beli PROJECT skineket, és kiderült egy bug, ami véglegesen madárrá változtatja a játékost. A Heroes of the Storm fejlesztői videón mutatták be a játékba bekerülő legújabb hőst, Rexxart az ork (elvileg félig ogre, de ezt nálam te sokkal, de sokkal jobban tudjátok) vadászt, valamint mostantól kezdve már csak maximum kettesben lehet rangsorolt meccset játszani a Blizzard MOBA játékában. A DOTA 2 pedig új klienst kap.

És mi volt még?

A teljesség totális igénye nélkül még daráljuk le, miről is írtunk nektek a héten: egy elvetemült alak kenyérpirítókon játszott DOOM-ot. A South Park: The Stick of Truth fejlesztői egy Archer játékról álmodoznak. Nagyon tehetséges tudósok kiszámolták, mennyi kalóriát égettek a Gyűrűk Ura szereplői hosszú útjuk során. A Forza Motorsport 6 kapott egy zseniálisan nosztalgikus új reklámot. Hőskori leletek rovatunkban most a Counter-Strike 1.6-ról olvashattatok. Láthattátok, hogan fest a LEGO Dimensions Portal pályája. Beszámoltunk róla, hogy egy ember jótékonyságból végigsétálja a Minecraftot. Megmutattunk nektek egy szovjet játéktermet, és nosztalgiáztunk a 90-es évek PC-it nézegetve.

Tartalmas hetet zárhattunk (és a jövő hét még izgalmasabb lesz, csekkoljátok ezt a játékot, ami holnaptól indul és egy Xbox One-t lehet nyerni!) nincs is már más hátra, mint egy kellemes ital mellet lekucorodni és olvasgatni tovább a GSO-t, vagy a GameStar magazint. Ha esetleg valami furcsát hallanátok a távolból, akkor nem kell megijedni. Csak HP mormolja éppen: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)