Hirdetés

Metal Gear: Survive - újabb infók a Konamitól, válasz is jött a háborgóknak

|

Egy alternatív időben játszódik - valamikor a Ground Zeroes történései után - egy alternatív világban, egyáltalán nem hasonlít majd a korábbi Metal Gear részekre. A felháborodott rajongóknak is válaszolt a PR-os.

Hirdetés

A gamescomon már bejelentették a Survive című spin-off érkezését és kaptunk pár képet is a játékról. Most viszont a 4 személyes, online kooperatív játékról egyéb morzsák is napvilágot láttak a Konami egyik fejesének, Richard Jonesnak köszönhetően. 

A játék elején katonáink egy sivatagban találják magukat és nincsenek túl rózsás helyzetben, mert egy féreglyuk ismeretlen dimenzióba röpítette a Mother Base-t. Utánamennek és egy igen félelmetes, idegenek lakta, baljós helyen találják magukat, ami tele van mindenféle roncsokkal, amiket a féreglyuk magába szívott. Itt jön a csavar, mert hogy nem vagyunk egyedül. Négy másik játékossal együtt kell csapatban dolgoznunk ahhoz, hogy végrehajtsuk a küldetéseket és túléljük a világban uralkodó káoszt.

A csapatjáték csak egy dolog, hisz a Metal Gear nem lenne az ami, ha nem lenne a lopakodás a szerves része a játéknak. Bár a kiadott előzetes igen akciódús és nem ezt tükrözi, de a felfedezésben és úgy egyáltalán az egész játékban nagy szerepe annak, hogy miként tudunk egyrészt lopkodni, másrészt csapatban dolgozni társainkkal.

Jones beszélt még keveset a természetfeletti lényekről, amik eléggé veszélyesek lesznek ránk nézve és azokról az újfajta fegyverekről, amiket bevethetünk ellenük. Ilyen például a futurisztikus íj, amivel tüzes nyílvesszőket tudunk majd lövöldözni.

Összességében a Metal Gear Survive teljesen rámegy majd a túlélés témakörére. Több lesz egy egyszerű mellék sztorinál, de mégis csak egy spin-off, tehát nem teljes áron fog érkezni. Eddig talán ez az egyetlen jó hír.

Nem csoda persze, hogy a Metal Gear rajongótábor (a rajongótáboroktól megszokott hőbörgő hangnemben) elárasztotta a Konamit az úgynevezett shitstorm felemelő élményével, a sok negatív kritikára Robert Allan Peer PR-os válaszolt Twitteren, elég megértően kezelve azt a tényt, hogy most sokszor emlegetik a Konami dolgozók édesanyukáját.

Illetve finoman utalt arra, hogy ez üzlet (ahol végül nem a vélemény, hanem a bevétel számít, de ezt már csak mi tesszük hozzá):

Bárhogy is, a Konami kicsit most Resident Evil irányba viszi a Metal Geart, még szerencse, hogy a Capcom éppen azon van, hogy a Resident Evil 7 valami egészen más legyen. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)