Hirdetés

Metro Exodus - nem mindegy, hogy éjjel vagy nappal bóklászunk

|

A napszak mellett az időjárás is komolyan befolyásolja a játékmenetet, többek között az NPC-k viselkedését is.

Hirdetés

Az eddigiek alapján hihetetlenül fest a Metro Exodus. Úgy tűnik a fejlesztők nem csak a kinézetre feküdtek rá, hanem olyan mechanikákat is fontosnak tartottak megvalósítani, amelyek még élethűbbé teszik alkotásukat.

Hirdetés

Ennek fényében komoly jelentősége lesz a napszaknak. Ahogyan a való világban, úgy az Exodusban is máshogy viselkednek az emberek nappal, mint éjjel. John Bloch, kreatív igazgató ezt a következőképpen magyarázta:

"Ez azt jelenti, hogy a szituációkat különbözőképpen tudod megközelíteni, attól függően milyen napszak van. Nappal, az emberek járőrözhetnek a táboruk körüli területen, ezzel csökkentve a helyszín belsejében található fickók számát. Szóval kicsit egyszerűbb lehet bejutni, hogyha tűzpárbajba keverednél. Vagy, este, ök a tábortűz köré gyűlnek és alszanak, így mindenki egy helyen van, de ilyenkor az éjszaka leple takar."

Ezután Bloch még hozzátette, hogy este a mutánsok száma is megnő. Az idő múlását alvással is be tudjuk majd gyorsítani, így nem kell sokat várni, hogy a virtuális nap is lemenjen, illetve felkeljen.

Aki pedig még az időjárást is számításba veszi, az igazi cserkész lehet. Egy közelgő vihar zaja például elfedheti lépteink zaját, de a fejlesztők szerint rengeteg lehetőségünk lesz a környezetet ilyen formában kihasználni. Egyes elemeket mi is befolyásolhatunk majd, egyesekre pedig várnunk kell vagy egyszerűen csak beléjük futhatunk a játék során.

Jól hangzó ötletek ezek, nektek hogy tetszenek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)