Hirdetés

Metro Exodus - gyönyörű a játékban az Nvidia új technológiája

|

A DigitalFoundry kicsit közelebbről is megvizsgálta, hogy milyen lesz a vadonatúj ray tracing a Metro sorozat következő epizódjában.

Hirdetés

Korábban már megnézhettük, hogy milyen látványvilág várja majd azokat a játékosokat a 4A Games alkotásában, akik az Nvidia új videokártyáját használják. Most pedig egy kicsit részletesebben is megismerhetjük a technológiát, ami lenyűgöző fényeffektekkel dobja fel a játékokat.

Hirdetés

Az eddig látottak alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Metro Exodus már önmagában is egy gyönyörű játék lesz, hiszen számtalan látványos és rendkívül hangulatos helyszínt járhatunk majd be a kaland során. Persze a PC-s tábor még fokozhatja az élményt, ha beszerzi az Nvidia egyik vadonatúj videokártyáját, amelyek a valós idejű ray tracinggel egészen elképesztő fényeffekteket képesek a szemünk elé tárni.

Már jó néhány összehasonlításon láthattuk, hogy mennyire más látványt nyújt a játék, ha be van kapcsolva az RTX, azonban a DigitalFoundry nemrég megnézte, hogyan működik ez a technológia a Metro sorozat következő részében. A nyílt terepeken is jól néznek ki a felturbózott effektek, de az igazi változás az épületeken belül várja a játékosokat, hiszen az új technológiának köszönhetően remekül fest a szobába beáradó fény.

A játék persze még elég optimalizálatlan, illetve a ray tracing is komoly erőforrásokat igényel, de a 4A Games tervei szerint egy Nvidia RTX 2080 Ti kártyának nem fog gondot okozni ez az újdonság, és 1080p-s felbontás mellett is meglesz a 60 fps. Viszont az még kérdéses, hogy az RTX gyengébb változatai mennyire bírják majd a technológiát.

Egyébként érdemes meglesni a DigitalFoundry egyik korábbi videóját is a Metro Exodusról, amelyben a srácok megvizsgálják a játék technikai oldalát, és bemutatják a 4A Engine működését is.

Ti tervezitek megvenni az Nvidia egyik új videokártyáját?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)