Hirdetés

Metro Exodus - nem jelenik meg Steamen

|

A Deep Silver játéka PC-re digitálisan csak az Epic Games Store-ból lesz megvásárolható.

Hirdetés

Egészen elképesztő, de tényleg megtörténik: egyre több fontos AAA játék választja az Epic tavaly év végén indult boltját a Valve platformja helyett.

Hirdetés

A Deep Silver úgy döntött, a Metro Exodust csak az Epic Games Store-ban fogja árusítani. A kiadó vezérigazgatója nem kertelt, elmondta, hogy a kedvezőbb bevételelosztás miatt döntöttek így, hiszen ha kevesebb pénzt kell lepasszolni, több marad a tartalomgyártásra, és akár a játékosok is többet spórolhatnak. Az alap kiadás például olcsóbb lesz Észak-Amerikában, ahol 50 dollárért fogják árulni a korábban meghirdetett 60 helyett, viszont Európában 59,99 eurót kérnek el érte.

Azokat, akik Steamen vagy valamely más online boltban rendelték elő a játékot, ez nem érinti, választott platformjukon kapják meg példányaikat, nem kell az Epic Games Store-ra váltaniuk. Emellett várható, hogy a játék 2020. február 14. után visszakerül a Steamre, illetve elérhető lesz más felületeken is.

A Valve egy játék bevételeinek 30%-át kéri el (20%-ot, ha legalább 50 millió dollár összejön), míg az Epic mindössze 12%-ot.

Nemrég a Ubisoft is bejelentette, hogy a The Division 2 már az Epic Games Store-ban lesz elérhető Steam helyett, ami azért is külön érdekes, mert simán lehetett volna Uplay-exkluzív.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)