Hirdetés

Meztelen kép miatt csúszik egy sportjáték

|

Kellemetlen, amikor az utolsó pillanatban kell lecserélni a borítóra szánt sportolót, mert botrányba keveredik.

Hirdetés

Olykor-olykor megesik a sportjátékok világában, hogy akár kevéssel a premier előtt másik borítót kell gyártani egy-egy cím dobozos kiadásához, mégpedig azért, mert az a sztár, akivel szerződést kötött a kiadó, időközben klubot váltott, és érthető módon nem szerepelhet sem a játékok dobozán, sem pedig a promóciós anyagokon a régi csapata színeiben.

A FIFA, a Madden NFL, az NBA 2K és az újabban eFootball címen futó PES széria életében is sor került már hasonlóra, de egyik alkalommal sem előzte meg szexbotrány a cserét.

Hirdetés

Nálunk ugyan nem tartozik a legismertebb csapatsportok közé a krikett, de az egykori brit gyarmatbirodalom területén létrejött államok zömében ma is óriási népszerűségnek örvend Indiától Pakisztánon át Ausztráliáig. Emiatt teljesen észszerű választás volt a Cricket 22-t fejlesztő Big Ant Studios számára, hogy a kontinensnyi ország női és férfi válogatottjainak csapatkapitányait teszi a borítóra. A hölgyeket Meg Lanning, az urakat Tim Pain képviseli.

Az utóbbi esetében helyesebb lenne múlt időben fogalmazni, mert a múlt héten kiderült, hogy Pain frivol üzeneteket küldözgetett egy női krikettezőnek, köztük olyan képet, amelyiken a nemi szerve is látszik. A 2018-ban történteket a közeledésből nem kérő hölgy jelentette, ám a helyi krikettszövetség által indított vizsgálat arra jutott, hogy konszenzusos alapon zajlott a terefere.

Ilyen volt

Tim Pain az eset nyilvánosságra kerülését követően lemondott pozíciójáról, de a válogatottságról nem, tehát továbbra is játszani fog Ausztrália színeiben. Ennek következtében viszont a Cricket 22 borítóján sem szerepelhet, mint arról Ross Simons, a Big Ant ügyvezetője a Twitteren tájékoztatta a krikettezésre kiéhezett gamereket. A kényszerű borítócserén túl a játékon belül is végre kell hajtani a szükséges változtatásokat, ráadásul emiatt csak később tud elkészülni a kritikus fontosságú day 1 patch, amiből értelemszerűen következik a játék csúszása.

Ilyen lett

A Cricket 22 - The Official Game Of The Ashes így végül csak december 2-án fog megjelenni PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és Switchre a Nacon gondozásában. Tim Pain helyén Pat Cummins lesz látható, az ausztrál válogatott második embere.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)