Hirdetés

Mi ez az Among Us, amivel most mindenki játszik?

|

Egy 4 eurós indie játék tarolja le épp a Steamet, a mobilokat és a közösségi oldalakat.

Hirdetés

Amikor augusztus elején megjelent a Fall Guys, azt hittük, ez lesz az év indie szenzációja. A Mediatonic játéka továbbra is népszerű, szórakoztató, több tízezren játszanak vele minden nap, és ha megérkezik a második szezon, valószínűleg sokan fognak visszatérni hozzá, hogy lecsekkolják az újdonságokat. A PC-s játékosok figyelmét azonban elvonta egy másik, hasonló figurákat felvonultató, de egészen eltérő játékélményt kínáló apróság.

Hirdetés

Az Among Us 2018 novemberében jelent meg hivatalosan, de csak 2020 májusában kezdtek el felfigyelni rá a játékosok. A SteamCharts mérései alapján júliusban 6771 volt az egyszerre játszók maximális száma, viszont augusztusban már volt olyan pillanat, amikor 73159-en terhelték a szervereket, az elmúlt 30 napban pedig 388 385 fő lett a mindenkori rekord, mellyel a harmadik-negyedik hely környékén jár a Steam toplistáján, folyamatosan a PUBG-vel hadakozva.

A SensorTower adatai szerint 18,4 millióan töltötték le mobilra augusztusban, és további 41,9 millióan szeptemberben.

Ez annak köszönhető, hogy számos ismert youtuber és streamer talált rá (először Dél-Koreában és Brazíliában, majd angol nyelvterületeken is), ez pedig sok játéknak segítetett már a múltban is kitörni a tömegből. A fejlesztők állítása szerint a mobilos számokat is összeadva 1,5 millióig szökött fel az egyszerre aktív játékosok száma, amit a szerverek nehezen bírtak, de a csapat hamar kiküszöbölte a problémákat. A Twitchen az elmúlt hét napban ennek a játéknak volt a legnagyobb átlagos nézőszáma, több mint 40 millió órányi megtekintéssel büszkélkedhet.

A Steamre, iOS-re és Androidra is elérhető játékban apró, szkafanderes figurákat irányítunk (4-10-et egy küldetés során, minden játékos egyet-egyet), akik közül a legtöbben a legénység tagjai, mások viszont csak imposztorok. Előbbiek feladata, hogy kitalálják, kik az utóbbiak, valamint feladatokat teljesítsenek, mielőtt lemészárolják őket. A játékosok konzultálhatnak is, hogy közös erővel próbáljanak rájönni a gonoszok kilétére.

Az InnerSloth a siker hatására úgy döntött, veszi a játék alapjait, és inkább egy folytatást készít ahelyett, hogy a most népszerű első részt bővítené, aztán meggondolta magát, és mégis az első kiadás fejlesztésére fordítja energiáit. PlayStation 4-re és Xbox One-ra amúgy sem tudták átültetni, mert a kommunikáció implementálását nem voltak képesek megoldani, de az ötletet nem vetették el teljesen - talán majd a második rész megjelenéséig kitalálnak valamit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)