Hirdetés

Mi folyik ott keleten? - videók Japánból

|

Japán nem csak az a hely, ahol nem igazán tudják, hogy mire is való polip és furcsa vetélkedőket vetítenek a tévében, hanem sok elképesztően tehetséges ember otthona is.

Hirdetés

Igazából nem tudjuk, hogy a kulturális különbségek, vagy a west-balkánon irreálisnak tűnő elvárások miatt, de Japánban rengeteg különös, érdekes, félelmetes, hihetetlen és a hétköznapi életben nehezen hasznosítható tehetséggel megáldott ember él. Nem is tisztünk ennek az okát felkutatni, csupán a ti szórakoztatásotokra felástuk az internetet, hogy bemutassunk titeket egy-két igazán különleges embernek.

A koncentráció ereje

Kezdjük is mindjárt azzal a Miyoko Shida nevű hölggyel, aki egy tehetségkutató műsorban mutatta meg elképesztő egyensúlyérzékét. Szerintem a második bottól már photoshop az egész, de ennek az eldöntését inkább rátok bíznám. Erről a videóról nekem az a varázslatos nyári kedd délután jut eszembe, amit a veszprémi sürgősségi osztály második emeletén töltöttem, mert megkíséreltem egy botot egyensúlyozni az ujjamon. Több, kevesebb sikerrel.

A művész

Azt gondolná az ember, hogy egy Excel tábla a „ki takarítja a héten a lakást” és „kié a hétvégi ügyelet a GSO-n” szintű, követhetetlen, de legalább teljesen felesleges beosztásokon kívül nem sok minden másra használható. Kérdezzük meg erről Tatsuo Horiuchi-t.

A 72 éves nyugalmazott japán úriember a táblázatkezelővel állítja elő a művészet. Egy helyi website kérdésére, miszerint miért nem egyéb, direkt erre a célra fejlesztett programokat használ, azt mondta „azok a szoftverek drágák, az Excel pedig már megvételkor rajta van a gépen és pont ugyanolyan jól alkalmas művészeti alkotások készítésére”. Higgyük el neki, szerintem.

A botszkill

De persze a gaming világában is akad bőven említésre méltó dolog. Az alábbi videó megnézése után egy kicsit nevetségesnek érzem magam, hogy olyan elégedett voltam a Guitar Hero Metallicában nyújtott teljesítményemmel. A botszkilles srác egy Pop N’ Music nevű árkád játékkal tolja a videóban és valószínűleg - ha megengedtek egy merész kijelentést – nem először.

Az igazi gamer

Ahogy azt mind jól tudjátok egy játékban nem csak a szkill számít, hanem a kitartás is. A következő videóban egy igazi gamert láthattok. A srác legnagyobb gondja az egész lakást rázó földrengés alatt az volt, hogy laggolt a Call of Duty. Az utóbbi időben egy kicsit megkopott a japánom, de nem éreztem a hangján, hogy különösebben aggódna bármi miatt a statján kívül.

Aki nem lép egyszerre…

…azt lelőjük, de izibe’. Amerikai díszkatonák is megirigyelhetnék azt a precíziót és összmunkát, amit ezek a fiatal srácok egy tornateremben kiráznak a kisujjukból. Lassan indul a videó, de a közepe fele már egy kicsit hihetetlen lenni. Szerintem a fekete hajú srác a legügyesebb.

Híd a why? folyón

Amilyen lenyűgöző dolgokra képesek japán barátaink, annál nehezebb őket lenyűgözni. A videót nem is értem egészen pontosan, mert az nem derül ki, hogy ez most egy vetélkedő, egy sport, egy majális, vagy csak egy szürke hétköznap. Az úr látszólag azzal a briliáns ötlettel indult neki a kalandnak, hogy ő most bizony elkapja bálnapénisz vastagságú ráeső fát. Az már az elején látszott, hogy ez csak egy közepesen jó ötlet, de ami a legzseniálisabb a videóban, az a nézelődők részéről érkező szórványos taps. Nehéz közönség.

Széttárt karokkal és abszolút tanácstalanul állunk a látottak előtt, de nem is akarjuk ezt a békés szombat délután magvas gondolatokkal mérgezni. Inkább nézzük meg a Family Guy idevágó epizódját, amiben Seth McFarlane megkísérli megválaszolni a túlteljesítő japán kultúra kérdését.

Nyilván sok dolog kimaradt, tudjátok, az internet még pornó nélkül is hatalmas, úgyhogy segítsetek nekünk és gyűjtsünk még videókat. Melyik volt a kedvenc?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)