Hirdetés

A Halo egyik fejlesztője a The Last of Us csapatához igazolt

|

A leginkább a Halo és Borderlands játékokon végzett munkájáról ismert programozó hölgy, Corrinne Yu nem sokára a Naughty Dog sorait fogja erősíteni.

Hirdetés

A Microsoftnak eléggé tele van a keze mostanában a tennivalókkal, most pedig egy üresedéssel is számolniuk kell. A Halo team egyik vezető programozója, Corrinne Yu ugyanis a napokban átigazolt a Naughty Dog csapatához, akiknek persze most igazán jól jön pár rutinos kolléga.

Yu ezidáig engine programozóként dolgozott a Microsoft Halo játékokat fejlesztő csapatban, a Naughty Dognál pedig grafikus programozással fog segíteni a cég elkövetkező projektjeiben. 

Egyébként aki egy kicsit is kutakodik, az gyorsan beláthatja, hogy a hölgy nem ma kezdte ezt a szakmát. Az eredetileg villamosmérnök végzettségű programozó olyan legendás címeken dolgozott, mint a King's Quest vagy a Tom Hall vezetése alatt készült Anachronox, a Microsoftnál végzett munkája előtt pedig a Gearbox Software legnagyobb projektjeivel foglalkozott.

Akik egy kicsit fogékonyabbak a technikai részletekre, azoknak még érdekes lehet, hogy a mérnök jelentős teljesítményt ért el a 3D grafikus motorok megvilágítási algoritmusainak csiszolásával, de még a nukleáris fizikában végzett kutatómunkájáért is komoly elismeréseket kapott. Most, hogy a Naughty Dog már egy rakétatudóst is beszervezett a csapatába, a határ már tényleg a csillagos ég.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)