Hirdetés

Mégsem adhatjuk el digitális játékainkat Xboxon

|

A Microsoft egyik nemrég kiadott kérdőívéből sokan arra következtettek, hamarosan akár a digitálisan vásárolt játékaikat is pénzre válthatják, ha már nem kellenek, de az Xbox-részleg egyik vezetője szerint erről szó sincs.

Hirdetés

Jogi szempontból is érdekes kérdés, miért nem adhatjuk el azokat a játékokat, amiket digitálisan vásárolunk, pedig valószínűleg sokan lennének, akik szívesen pénzzé tennének pár címet a gyűjteményükből. Nemrég úgy tűnt, a Microsoft erre talán lehetőséget is nyújt, de az Xbox marketingigazgatója, Aaron Greenberg ezt nemrég kétszer is cáfolta.

"Nem tervezünk aktívan semmi ilyesmit. Azon is meglepődtem, hogy ilyet egyáltalán megkérdeztük a kérdőívben. Nem játszunk a tűzzel." - írta Greenberg a Twitteren. Az utolsó mondat arra vonatkozik, hogy sokan azt vélték kiolvasni a használt digitális játékok bevezetéséből, hogy a lemezes játékok, főleg a GameStop ellen lépne az Xbox gyártója, hiszen sokan a használt játékok eladása és vásárlása miatt választják ezeket a boltokat. Így a digitális használt játékok bevezetése akkor is kivívhatná a játékiparban meglepően nagy befolyással bíró bolthálózat haragját, ha csak az ottani beváltási ár töredékét, tíz százalékot adnának vissza a játékosoknak. "Mindig kérdezünk, hogy megértsük a rajongóink igényeit. Nincs miért aggódni" - fogalmazta meg kicsit másképp ugyanezt a véleményt egy másik üzenetben Greenberg.

Mit gondoltok, visszatáncolt a Microsoft, vagy tényleg nem tervezték soha bevezetni a játékok visszaváltását?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)