Hirdetés

YouTube - nem szegett törvényt az EA és a Microsoft a fizetett videókkal

|

A legfrissebb bejelentés szerint a Youtube-on megjelent fizetett reklámok nem törvénytelenek, a hivatalos szervek vizsgálatot sem indítanak.

Hirdetés

Nem telik el hét, hogy ne futnánk bele újabb Youtube-botrányba. Eddig leginkább a szerzői jogokkal illetve illegálisan felhasznált tartalmakkal volt a legtöbb probléma, a múlt hét során azonban fény derült egy újabb, nem éppen legális bizniszre. Az EA és a Microsoft is súlyos pénzeket fizetett azoknak a felhasználóknak, akik saját videóikban promótálják a kiadók next-gen címeit.

A hír először sokaknál kiverte a biztosítékot, mások pedig eddig is tudták, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben. De abban szinte mindenki biztos volt, hogy a dolog nem tűnik teljesen tisztának, ezért a felelős szervek azonnal mozgolódni kezdtek az ügyben. A Szövetségi Kereskedelmi Kamara most arra jutott, a kiadók nem sértették meg a törvényt.

"A Kamara által előírt íránymutatások szerint a fizetett hirdetések teljesen legálisak abban az esetben, ha feltüntetik, hogy a készítő jutalmat kap értük. Ezek azonban csak a Kamara által előírt szabályok, nem hivatalos törvények." - mondta Betsy Lordan, a Szövetségi Kereskedelmi Kamara szóvivője.

Megsértésük esetén a Kamara levelet küldhet a felhasználóknak, hogy később ne kövessenek el hasonlót, valószínűleg azonban nem fognak minden egyes videósra rászállni. Amennyiben a probléma a jövőben is fennáll majd, a Kamara vizsgálatot indíthat, hogy kiderítse, történt-e tényleges törvényszegés, itt azonban valószínűleg a kiadókat veszik majd elő. Egyelőre nem terveznek ilyesmit.

Mit szóltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)