Hirdetés

A Microsoft figyel minket

|

A Windows azokról is küld adatokat a Microsoftnak, akik nem akarják telepíteni a Windows Genuine Advantage nevû eredetiségvizsgáló szoftvert.

Hirdetés

A német biztonságtechnikai cég, amely elvégezte a vizsgálatokat állítja, a Windows a WGA telepítése nélkül is hazaküld információkat az operációs rendszer verziószámáról, nyelvérõl, a registry-ben tárolt adatokról, valamint a gépen lévõ cookie-król.A biztonsági cég szerint van rá esély, hogy ezzel a módszerrel pontosabban beazonosítsanak egy számítógépet, bár az "adás" blokkolható egy egyszerû tûzfallal. A Microsoft az ügyben egyébként az nyilatkozta, az adatgyûjtés csak a WGA jobbá tételét szolgálja. A poén egyébként az, hogy nyáron hasonló ügy kerekedett a WGA körül, ugyanis mint kiderült, a WGA naponta küldött adatokat a Windows felhasználóiról a Microsoftnak. Akkor a Microsoft elismerte ezt a tényt, és változtatott az adatgyûjtés módján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)