Hirdetés

És ezen a héten kit támadtak meg a hackerek?

|

Ha már van "Mivel játszunk a hétvégén?" sorozatunk, akár a hackertámadások kapcsán is indíthatnánk egyet. Összeszedtünk pár kellemetlen esetet az elmúlt napokból.

Hirdetés

Az év elején történt Hackervilágnap után kicsit enyhült a rosszakarók lelkesedése, de azért most is történt pár kellemetlen eset.

A dualshockers.com értesülései szerint például az Xbox Support hivatalos Twitter és Instagram fiókját sikerült kb. 3 órára elbitorolni, a Syrian Electronic Army mókázott kicsit. Állítólag az a Microsoft alkalmazott, akinek privát fiókján keresztül jutottak be, úgy próbálta biztonságosabbá tenni a rendszert, hogy a Microsoft2 jelszót Microsoft3-ra változtatta. Ez persze csak pletyka.

Tegnap reggel a Dropbox szolgáltatása akadt le, nem sokkal később pedig The 1775 Sec nevű szolgáltatásmegtagadásos támadásokra specializált csoport kezdte el verni a mellkasát, hogy sikerült betörniük a rendszerbe. Először adatlopásról is szó esett, később beismerték, hogy csak trollkodtak, pusztán egy DDoS terheléssel tették szebbé a hétvégénket. A Dropbox is gyorsan reagált, ők mindent tagadtak:

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a 2013 utolsó hatalmas biztonsági katasztrófájának visszhangjai még nem ültek el. A PC World számolt be arról, hogy az amerikai Target áruházlánc jelentése szerint informatikai rendszerükbe ismeretlenek törtek be, laza két héten keresztül csapolták a pénztáraknál kártyával fizetők bizalmas banki adatait, ez kb. 40 millió embert érint. Új fejlemény, hogy a szimpla adatlopáson kívül a bűnözőknek egyéb felhasználói információkat tartalmazó adatbázisaiba is betörtek, ahonnan kb. 70 millió regisztrált személy privát adatait, email címét, postai címét, telefonszámát csenték el.

Szép, új világ. Na jó, nem is annyira új, de szép.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)