Hirdetés

Microsoft: Kinect mindent elmond a Natal-ról

|

Redmond-ba is eljutottak a Natal-t visszasíró hangok, de azt állítják, mindenki helyeselni fogja a névcserét, amint kipróbálja a mozgáskontrollert. Nézzük az érveiket!

Hirdetés

Senki sem tudja pontosan, mit is jelent az a szó, hogy Natal, mégis sokan megszerették a Microsoft mozgáskontrollerének (javaslom, vezessük be Gyu szóleleményét) „egzotikus" nevét. Tökéletes volt az idill, mígnem ma reggel meg kellett tudnunk, hogy ezentúl Kinect-ként tisztelhetjük a jövevényt. A kommentjeitekből ítélve egyáltalán nem jöttetek lázba a névváltástól - és akkor még finoman fogalmaztam. Nézzük, mivel magyarázzák a „bűntényt" a Microsoft fejesek!

Redmond-ban meg vannak győződve arról, hogy a névcsere körüli értetlenkedés nem fog ártani a termék sikerének (sokak sejtéseivel ellentétben), mivel még bőven időben váltottak, ráadásul (szerintük) igazán találó nevet adtak neki. „Régóta Natal néven emlegetik a termékünket, és hatalmas az érdeklődés iránta, ám a felméréseink szerint mégsem kötődik hozzá túlságosan a név. Most jött el az idő a változtatásra. Az emberek egyet fognak velünk érteni, hogy a Kinect nagyon beszédes, ráadásul az is könnyen beazonosítja majd a terméket, aki korábban nem is hallott róla - mondja Aaron Greenberg, az Xbox termékmenedzsere. Greenberg azt is hangsúlyozta, hogy a Kinect elnevezés a „nem-játékos" közönségnek (t.i. nem csak játékok vezérlésére lesz alkalmas) is jobban megfelel.

„A „kinetic" és a „connection"szavak összevonásával alkotott Kinect nevet mindenki tökéletesnek fogja találni, amint kipróbálja a kütyüt. Mindig kigúnyolom az idétlen termékneveket, de a Kinect-et MS kötődésemtől függetlenül is hibátlannak tartom. Csak gratulálni tudok a marketinges csapatnak" - írja blogján egy másik Xbox fejes, Stephen Toulouse.

Meggyőztek benneteket az urak, vagy soványak az érvek? Tényleg érthetőbb a Kinect, mint a szépen csengő Natal?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)