Hirdetés

A Microsoft megvette a Lionheadet

|

A Microsoft - egyelőre tisztázatlan összegért - felvásárolta a nagy-britanniai Lionhead Studios játékfejlesztő céget, elsősorban abból a célból, hogy exkluzív tartalmat biztosítson Xbox játékkonzoljához. A Lionhead Studiost a legendás játéktervező, Peter Molyneux alapította 1997-ben, nem sokkal azután, hogy kilépett a szintén általa alapított Bullfrogtól. Molyneux nevéhez fűződik az úgynevezett "istenjátékok" kitalálása; többek között neki köszönhető a 90-es években megjelent és népszerű vált Populous sorozat, illetve még a Bullfrog színeiben készült Magic Carpet I és II. A Lionhead létrehozása után Molyneaux új csapata több éves munkával kifejlesztette a Black & White című játékot, majd ennek második, továbbfejlesztett részét, a tavaly megjelent, ám sokkal kevésbé sikeresebb Black & White II-t. Szintén tavaly jelent meg a Fable című fantasy-szerepjátékuk, és a The Movies, amelyben egy hollywoodi mogul szerepébe élhettük bele magunkat, hogy kiélvezzük a filmgyártás minden csínját-bínját. A felvásárlást a redmondi szoftvercég játékfejlesztői részlege, a Microsoft Game Studios hajtotta végre, a pénzösszeget egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Ezt követően a Lionhead kizárólag Xboxra és Microsoft Windowsra fejleszt majd játékokat, áll a kiadott közleményében. Eddig a Fable és a Fable: The Lost Chapters játékaik jelentek meg Xboxra, amelyek együttesen 2 millió példányban keltek el - ez a mai napig az Xbox platform legsikeresebb szerepjátéküzletének számít. A közlemény nem szól arról, mi lesz Molyneux új szerepe, sem arról, hogy a csapat milyen projekten kezd dolgozni a közeljövőben. A Lionhead csak egy azon játékfejlesztő cégek közül, akiket a Microsoft az utóbbi időben felvásárolt, hogy erősítse az Xbox üzletágat legnagyobb konzolos ellfeleivel, a Sonyval és a Nintendóval szemben.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)