Hirdetés

Gears of War Ultimate Edition - van jövője, mint esport?

|

Meglehet, hogy a Gears of War Ultimate Edition nem csak jobban fog kinézni, mint elődei, de az esportok rajongóinak is ideális játék lesz majd.

Hirdetés

Eddig nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit megtudtunk a Gears of War Ultimate Edition címen futó felújításról, elvége mi kivetnivalónk lenne azzal, hogy egy már amúgy is jó játék még jobb lesz? Viszont van egy, az online kompetitív játékok szempontjából megkerülhetetlen téma, amiről még nem beszéltünk, ez pedig nem más, mint az esport.

A konferenciákon csak a leglátványosabb dolgok kerültek szóba, viszont egy zárt ajtók mögött zajló bemutatón arra derült fény, hogy a The Coalition és a Microsoft esetleg arra is törekedne, hogy az új Gears az esportok világában is megállja majd a helyét. Ezt nyilván nem mondták így ki, de vannak olyan árulkodó jelek, mint pl. a spectator mód megjelenése, ami gyakorlatilag elengedhetetlen, ha valaki szeretne vállalható minőségben kommentárral végigkísérni egy profi meccset.

A második rendkívül szokatlan dolog az a LAN-játékmód bevezetése, amivel valószínűleg ez lesz az egyik első játék, ami képes ilyesmire az Xbox One platformon. Márpedig ha valahol van értelme a lokális játéknak az biztos egy verseny, elvégre a lehető leggyorsabb hálózati kapcsolatra van szükség a zökkenőmentes játék érdekében.

Hogy teljes legyen a kép, ehhez még azt is érdemes hozzávenni, hogy a Microsoft és a 343 az utóbbi időszakban szintén radikális lépéseket tettek annak érdekében, hogy a Halo újra az online játékok világának egyik pillérévé válhasson, így pedig egyáltalán nem hangzik légből kapottnak az ötlet, hogy esetleg a Gears-játékokkal kapcsolatban is ez lenne a terv.

De persze majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő, mi biztosan nem bánnánk, ha egy-két shooter is megállná a helyét a kicsit MOBA-centrikussá vált esport szcénában. A Gears of War Ultimate Edition megjelenés augusztus 25-én várható PC és Xbox One platformokon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)