Hirdetés

Microsoft: Vissza a PC-hez?

|

Egy belső dokumentum szerint a redmondi óriás a jövőben ismét több figyelmet kíván szentelni a PC-nek, mint játékplatformnak.

Hirdetés

Feltételezem, nem titok előttetek, hogy a Microsoft az utóbbi években némileg elhanyagolta azt a játékplatformot, amelyen a Microsoft Games Sudios megszületett. Úgynevezett hardcore játék a kiadó égisze alatt 2007-ben jelent meg utoljára asztali rendszerekre, s azóta néhány, egyébként kiváló logikai játékkal szúrták ki a szemünket.



A Kotaku azonban rátette mancsát egy belsős dokumentumra, amely arra enged következtetni, hogy az Xbox 360 mellett a jövőben a PC számára is szorítanak helyet.
A belső kérdezz-felelek egyik kérdése így hangzik:
"A Windows platformon megjelenő Fable III arra utal, hogy a Microsoft ismét többet invesztál majd PC-s játékokba? Mennyire más a mostani helyzet a korábbi, PC-t támogató kijelentésekhez képest, amelyeket sosem követett robusztus játékkínálat?"



A válasz pedig:
"A lebonyolított forgalmat tekintve a Windows minden kétséget kizáróan a világ legnagyobb játékplatformja, ezért rendkívül fontos a Microsoft számára. A hc játékoktól - mint a Fable III - kezdve a szociális és Facebook alapú címekig többen és többet játszanak Windows alatt, mint bármely más platformon. A Windows 7 egy világklasszis játékplatform, s mérget vehettek rá, hogy a Microsoft jól felfogott érdekében áll saját fejlesztésű tartalmakkal kihasználni ezt. A Fable III karácsonyi megjelenése csak az első nagyobb lépés, még a nyár folyamán további hírekkel szolgálhatunk.


No kérem, ez még nem hivatalos, kezeljétek egyelőre pletykaként, de vitathatatlan tény, hogy a Microsoftnak komoly adóssága van a PC-s játékosok felé, s ideje elkezdeni törleszteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)