Hirdetés

Már a Windows 10 előtti rendszerek se tűrik a másolásvédelmi megoldásokat

|

A Microsoft a legújabb biztonsági frissítéssel már a Windows 10-et megelőző operációs rendszerek esetében is blokkolja a másolásvédelmi megoldásokat.

Hirdetés

Viszonylag friss történet, hogy a Windows 10 alatt nem működik sem a SafeDisc, sem a SecuRom, vagyis ezeket a másolásvédelmi megoldásokat használó régi játékok nem futnak a Microsoft új operációs rendszere alatt, ugyanis a DRM-ek drivereit nem frissítették a készítők, így nem felelnek meg a Windows 10 biztonsági előírásainak. 

A Microsoft most egy frissítéssel a régebbi Windowsokon is letiltotta a SafeDisc és a SecuRom működését, ezáltal már a Windows Vista SP2-nél frissebb operációs rendszereken sem futnak az említett másolásvédelmi eljárásokkal ellátott játékok.

A KB3086255 nevű javítás tehát elintézi, hogy a sérülékeny DRM-illesztőprogramok ne jelentsenek többé kockázatot a rendszerre nézve, ugyanakkor nem kell attól tartanunk, hogy visszafordíthatatlan a folyamat.

Manuálisan továbbra is aktiválhatjuk a letiltott másolásvédelmi megoldásokat, amihez csupán annyit kell tennünk, hogy adminisztrátori joggal futtatunk egy parancssort, amiben idézőjelek nélkül a következő sort pötyögjük be: "sc config secdrv start=auto". Dolgunk végeztével pedig ezzel a kódsorral tudjuk kikapcsolni a DRM-et: "sc config secdrv start= disabled". 

Persze a Microsoft ezt nagyon nem ajánlja a lehetséges biztonsági kockázatok miatt, ezért csakis saját felelősségre cselekedjetek. További információkat és lehetőségeket itt találhattok

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)