Hirdetés

Xbox One - erősebb lett a konzol a legutóbbi SDK-val

|

Egy érdekes változtatásra lettek figyelmesek a szemfülesebb felhasználók a kiszivárgott Xbox fejlesztői szoftvercsomagban.

Hirdetés

Még néhány nappal ezelőtt derült ki, hogy a H4LT nevű hackercsoport megszerezte, majd rögtön mindenki számára elérhetővé tette az Xbox One fejlesztőeszközeit. Többen azonnal neki is ugrottak a csomag átvizsgálásának, melynek köszönhetően érdekes dolgok derültek ki a konzolról.

Az Eurogamer hardverekkel foglalkozó részlege, vagyis a Digital Foundry elemzése szerint a Microsoft nemrég hozzáférhetővé tett egy extra processzormagot a fejlesztők számára. Eredetileg a konzol a PS4-hez hasonlóan 2 magot fenntartott az operációs rendszer számára, viszont a legutóbbi SDK-ban (vagyis az Xbox esetén XDK-nak hívják) a fejlesztők a hetedik mag akár 80%-át is kihasználhatják. Ez magyarázatot is adhat arra, hogy az utóbbi időben miért volt néhány olyan cím, ami bizonyos esetekben jobban teljesített az Xboxon, mint a PS4-en.

Természetesen a lóerőknek ára van, hiszen az extra számítási kapacitást máshonnan kell elvenni, így ezek a játékok nem használhatnak hang utasításokat és a Kinect kamera néhány funkciója is zárva marad, de figyelembe véve, hogy a játékoknak csak egy része támaszkodik ezekre, talán annyira nem nagy ár.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)