Hirdetés

Hamarosan torrentezhetünk az Xbox One-on

|

Nemsokára az Xbox One is képes lesz majd a Windows univerzális alkalmazásait futtatni, aminek köszönhetően pár kérdéses app is eljuthat majd a konzolra.

Hirdetés

Ugye a Windows 10 alapkoncepciója az volt, hogy az Universal Windows Apps nevű rendszer segítségével olyan alkalmazások készülhetnek, amelyek számítógépen, mobilon és konzolon egyaránt futhatnak majd, viszont ez a fajta szabadság sok szerzői jogi kérdést vet majd fel a jövőben.

A Windows 10 és a játékok közötti kapcsolattal szemben támadt kétségek nem most kezdődtek: néhány hete a Quantum Break megjelenésekor már felvetődött, hogy a Windows Store egy átüthetetlen, légüres dobozba zárja a rugalmasságáról híres PC-s platformot, pár nappal ezelőtt pedig felmerült, hogy az Xboxra rengeteg olyan szoftver juthat így el, amit a Microsoft nem szeretne ott látni, ezzel egy kicsit derékba törve az ígérgetett "szabadságot".

Most kiderült, hogy készül az első Windows 10-es torrent alkalmazás, ami természetesen az UWP-nek köszönhetően Xboxon is elérhető lesz.

A torrentezés egyébként is az informatika egyik legellentmondásosabb témaköre, hiszen míg maga a technológia teljesen legális, addig a torrentforgalom túlnyomó része jogsértő tartalmakból áll. Mondjuk az is kérdéses, hogy mennyire lesz ez hasznos az Xboxon, hiszen a felhasználók itt nem férnek annyira hozzá a merevlemez tartalmához, mint PC-n, de a Torrex Pro fejlesztői egy médialejátszót is be szeretnének építeni, ami valószínűleg sokat segít majd ennek az áthidalásában.

Szerintetek mit szól a Microsoft majd ehhez a lépéshez? És ami mégfontosabb, hogyan tudják majd moderálni a tonnaszámra készülő Xboxos alkalmazásokat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)