Hirdetés

A Microsoft kitiltotta az emulátorokat a Windows Store-ból

|

A Microsoft úgy döntött, hogy mostantól nem emulálhatunk más platformokat sem a Windows 10-en, sem pedig az Xbox One-on.

Hirdetés

Korábban már többen próbálkoztak azzal, hogy különféle emulátorokat töltenek fel a Windows Store-ba, hiszen így kapásból a Windows 10 és az Xbox One felhasználók is hozzá tudnak férni. Sajnos akármennyire is hangzik jól ez a terv, a Microsoft nem rajongott az ötletért és sorban lőtte le az emulátorokat, most pedig bejelentették, hogy többet nem is érdemes próbálkozni.

Emulátorokat fejleszteni technikailag legális, annyi az egészben a csavar, hogy ugye jogvédett kódot nem lehet hozzá csatolni, ezért is van az, hogy egy PlayStation 2 emulátor működtetéséhez saját BIOS-fájlokat kell szereznünk, illetve a kalózmásolatoktól is el kell, hogy határolódjanak a készítők. Ettől függetlenül rengeteg emulátor van, ahol erre nincs szükség, illetve további problémák is felmerülhetnek, amire kiváló példa az alábbi eset.

Míg jogi akadályról ebben az esetben valószínűleg szó sincs, üzleti akadályokról már annál inkább: a Microsoftnak igazából minden joga megvan ahhoz, hogy eldöntsék, mit szeretnének látni a Store-ban, annak pedig biztosan nem örülnek, hogy az emberek Nintendo 64 játékokat játszanak az Xbox One-on ahelyett, hogy Xboxos játékokat vásárolnának tőlük közvetlenül.

Összességében tényleg kicsit csalódást okoz a Microsoft döntése, de ha az ő szemszögükből nézzük, akkor annyira nem meglepő. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)