Hirdetés

A Microsoft el is mondta meg nem is, mennyi Xbox One fogyott

|

A Microsoft negyedéves pénzügyi jelentéséből lehetett kibogarászni egy eladási adatot, viszont ebből nem derül ki pontosan, mennyi Xbox One fogyott pontosan.

Hirdetés

A Microsoft mindent megtett, hogy a 2014-es ünnepi szezonban minél több Xbox One-t adjon el, és nagyrészt az ideiglenes árcsökkentésnek köszönhetően korábban nem látott sikereket is elért a konzol. Valószínűleg a számok nem lettek elég jók, hogy a Microsoftnál maradéktalan legyen az öröm, mert egy ügyes trükkel elrejtették, hányat is adtak el az új konzolból.

Nemrég adta ki a karácsonyi rohamot is magában foglaló pénzügyi negyedévre (2014 októberétől december végéig) vonatkozó adatokat a cég, ebben viszont csak az Xbox konzolok együttes eladási adatai tüntetik fel. Így nem tudjuk, a 6,6 millió eladott egységből mekkora részt tett ki az Xbox One, és mekkorát a szintén komoly árcsökkenésen átesett Xbox 360.

 

Ebből nem sokra tudunk következteti a PlayStation 4 elleni verseny állására, bár a pontos adatok ismeretében sem igazán tudnánk összehasonlítani a számokat, mivel a Sonytól csak egy rövidebb időszakra (november 23 és január 4 között) vonatkozó adatot ismerünk. Mindenesetre novemberben és decemberben első tudott lenni az Xbox One.

 

A Microsoft mindent összegezve egyáltalán nem zárt rossz időszakot, a kérdéses időszakban nyolc százalékkal tudták növelni a bevételeiket, egészen 12,9 milliárd dollárra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)