Hirdetés

A következő generációban is élvezhetjük a Xbox Play Anywhere előnyeit

|

A Microsoft meg akarja könnyíteni a játékosok számára a 2020-ban érkező konzolokra való váltást.

Hirdetés

Amellett, hogy a Microsoft folyamatosan egyre több fejlesztőcsapattal igyekszik bővíteni az Xbox Game Studiost, a cég nagy figyelmet fordít arra id, hogy minél jobbá tegye az Xbox Play Anywhere programot, és minél szélesebb kört legyen képes lefedni vele. Ezen terveikhez pedig természetesen az egyelőre még mindig név nélküli következő generációs konzoljuknak is illeszkednie kell. 

Hirdetés

Phil Spencer Xbox-főnök a Stevivor csapatának adott interjúban beszélt arról, hogy a Play Anywhere természetesen az Xbox Scarletten is elérhető lesz, és mind a PC-n, mind az Xbox One-on megszerzett achievementeket és játékmentéseket is megtarthatják a játékosok, de ami ennél is sokkal fontosabb, megvett játékaikat is magukkal hozhatják One-ról, amennyiben az újabb generációs konzolra váltanak. Spencer elmondta, hogy az Xbox 360 és a One közötti átállás elég döcögős volt, mert a digitálisan megvásárolt játékokat nem tudták könnyedén átmozgatni az újabb gépekre. A jövőre esedékes váltásnál szeretnék ezt a hibát elkerülni, és mindent megtesznek, hogy az Xbox Play Anywhere-rel megkönnyítsék a folyamatot.

Egyébként a Halo Infinite lesz az első olyan Play Anywhere játék, amely PC-re, Xbox One-ra és Scarlettre is elérhető lesz. Az ikonikus sorozat következő darabja valamikor jövő év vége felé fog megjelenni, így minden bizonnyal addigra már a Microsoftnak sikerül megvalósítani a cross-gen játékokkal kapcsolatos terveit.

Spencer sajnos további részleteket nem árult el a Scarlettel kapcsolatban, de kíváncsian várjuk, hogy milyen jól fogja megoldani az Xbox a generációváltást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)