Hirdetés

Middle-earth: Shadow of Mordor - máris lopással vádolják

|

Az új Gyűrűk Ura játék nem csak szerintünk hasonlít az Assassin's Creedre - az egyik ex-Ubisoftos fejlesztő szerint egy az egyben ugyanazokat a forrásanyagokat használták fel, mint amit ők az Assassin's Creed 2-nél.

Hirdetés

Sejtettük, hogy nem csak mi fogjuk felfedezni a hasonlóságot a Monolith új játéka és a Ubisoft népszerű sorozata között. Máris elkezdődött a vádaskodás.

Charles Randall, az egykor a Ubisoftnál, most pedig a Capybara Gamesnél tevékenykedő fejlesztő twitteren tett egy megjegyzést a játékra, mégpedig: „Komolyan, valaki meg tudja mondani, hogy az Assassin's Creed 2 kódja és assetjei hogy kerültek ebbe a Middle-earth: Shadow of Mordor játékba?”

Randall maga is dolgozott az első két Assassin's Creeden, a légi kivégzés (amikor az asszasszin felülről ugrik rá áldozatára) implementálásában például neki is nagy szerepe volt, úgyhogy ha valaki, ő azért tényleg ismeri a felhasznált anyagokat. Sokan persze támadták kijelentése miatt, a rajongók és néhány kolléga is elmondta neki, hogy valószínűleg nincs igaza, de ő nem adta fel. „Nézzétek meg a videót. Ez az AC2-ből van. A kód és az animáció biztosan.”

„Két évig bámultam az AC2-t. Felismerem, ha meglátom.”

Eric Martel, a Ubisoft Quebec vezető MI programozója (aki jelenleg egy még be nem jelentett projekten munkálkodik) megkérdezte Randallt, hogy erre mégis ogy jött rá, miből gondolta. Miután válaszul a kettővel ezelőtti tweetet kapta, csak annyit mondott rá, „wow...”

Nem sokkal később Randall újra tweetelt, továbbra is azt állatva, hogy a Shadow of Mordorban az AC2 elemei vannak, és reméli, hogy külön megköszönik neki a munkáját.

Azért hozzátette, hogy tetszik neki a játék, és mivel az AC2-t is szereti, így duplán nyer. A Eurogamer értesülései szerint a Shadow of Mordor fejlesztői is válaszoltak, elmondták, hogy nem tudatosan másolták az Asassin's Creed 2-t. A sztorinak biztosan lesz folytatása, várjuk, mikor jön egy ex-Batman: Arkham fejlesztő, hogy ő is sértve érezze magát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)