Hirdetés

Middle-earth: Shadow of War - a Monolith és a Warner sem profitál a Forthog DLC-ből

|

A rajongók nem voltak benne biztosak, hogy minden pénz a megfelelő helyre megy, de a kiadó most tisztázta a helyzetet.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Monolith egy DLC karakter képében állít emléket a Shadow of War elhunyt vezető producerének, Michael Forgey-nak, és most már azt is tudjuk, hogy a letölthető tartalom árusításából befolyt pénz a vásárlás helyszínétől függetlenül sem lesz a fejlesztőké vagy a kiadóké.

Hirdetés

Az már korábban kiderült, hogy az 5 dolláros Forthog Orc-Slayer DLC árából 3,5 dollár Forgey családjáé lesz (maradék 1,5 dollár a vásárlást lebonyolító digitális platform, például a Steam üzemeltetőinek jut), azonban a karaktert leleplező videóban az szerepelt, hogy csak az USA bizonyos államaiban történt vásárlásokra érvényes a dolog, ez pedig érthető módon nem igazán tetszett a rajongóknak.

A Warner most eloszlatta a kételyeket, ugyanis azt nyilatkozta, hogy sem a kiadó, sem pedig a játékot fejlesztő Monolith Productions nem részesedik a bevételből, és ez érvényes az összes régióra. Ennek értelmében tehát úgy tűnik, hogy a vásárlás régiójától függetlenül minden eladott DLC árából jut majd a családnak, mindössze a 3,5 dolláros adomány nem lesz egységes, ugyanis egyes amerikai államokban és más országokban a jótékony felajánlások is adókötelesek. Így ha éppen ilyen régióban vásárol az ember, akkor még az adó is leesik a bevételből és a maradék ezután jut el Forgey családjához. 

A lényeg tehát röviden annyi, hogy a bevételnek az a része, ami nem megy el a digitális piacterek részesedésére vagy a különböző adókra, mint az elhunyt hozzátartozóihoz kerül, a fejlesztő és a kiadó egyetlen centet sem tesz zsebre.

Ti megveszitek majd a Forthog Orc-Slayer DLC-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)