Hirdetés

Miért nincsenek meleg főhősök a tripla-A játékokban?

|

A Far Cry 3: Blood Dragon írója, Lucien Soulban nyíltan homoszexuális, így az ő véleményét kérdezték a tripla-A kategóriás címek meleg karaktereiről.

Hirdetés

A Ubisoft blogján kérdezgették a Far Cry 3: Blood Dragon íróját, hogy szerinte mikor láthatunk majd meleg főhőst egy AAA kategóriás játékban. „Oh, haver. Szerintem a valódi kérdés az, hogy mikor látunk majd olyan meleg hőst AAA hősként, aki nem egy paródia. Ránézel Javier Bardemre a Skyfallból, és láthatod, hogy az ő karaktere csak egy jelenet miatt volt olyan, amilyen. Egyébként egy önimádó, anyakomplexussal küzdő pedofil.”

„Amikor megpróbálta "elcsábítani" Bondot, abban csupán saját hiúsága jelent meg, tekintve, hogy Bond tulajdonképpen a saját tükörképe, az új kiadás. Ezért zavar engem, amikor az ő alakítását hozzák fel példaként a diverzitásra a szórakoztatóiparban. Tehát mikor fogunk látni homoszexuális főhőst AAA címben? Egy darabig biztosan nem. Valószínűleg a kiadók félelmei miatt, akik szerint ez negatívan hatna az eladásokra. Talán valami hasonlót láthatunk majd, mint a Metroidnál Samus Aran esetében, ahol a végén derül ki minden (ja, egyébként Dumbledore meleg volt), vagy olyan terepről jön majd ilyen főszereplő, mint a Rockstar, a Valve, a Naughty Dog vagy a Telltale. Ha ez megtörténik remélem komoly karakter lesz, és nem csak egy vicc.”

Soulban megjegyezte, hogy egyre több a homoszexuális karakter a játékokban, amit leginkább a választási lehetőségeknek köszönhetünk, mint például a Mass Effect, a Fable, vagy a Skyrim esetében is. „A játékok már nem jelentik be nagy csinnadrattával, hogy egy-egy karakter meleg. Már úgy mutatják be őket, mint egy természetes dolgot.” Nektek mi a véleményetek a meleg karakterekről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)