Hirdetés

Miért van a Marvel's Avengers Sólyomszemének hallókészüléke?

|

A Marvel képregényekben Sólyomszem egy ideig siket volt, ehhez viszont semmilyen szinten sem igazodtak az MCU filmjei. Nagyon úgy tűnik, hogy a Marvel's Avengers videojáték viszont változtat ezen.

Hirdetés

Szerda este a legújabb Marvel's Avengers War Table során sok érdekességet tudtunk meg a játék bétatesztjéről, illetve leleplezték az első megjelenés után érkező, teljesen ingyenes DLC karaktert, Hawkeye-t, azaz Sólyomszemet. A legszemfülesebb rajongók pedig észrevettek egy apró érdekességet a Marvel legprofibb íjászának ezen verzióján. 

Hirdetés

A Sólyomszemet bemutató kedvcsináló videóban ugyanis az látható, hogy a tökéletesen célzó Marvel hős valamiféle hallókészülékeket visel. A képregényekben tényleg akadt több olyan időszak is, amikor a karakter siket volt - az 1983-as Hawkeye képregénysorozat 4. számában veszítette el első ízben hallását egy harc során, mikor a Crossfire nevezetű gonosz fejébe szúrt egy szónikus nyilat, az így keletkezett hangrobbanás viszont szétzúzta Sólyomszem dobhártyáját is.

A 2001-es Avengers Annual füzetben Mr. Fantastic fia, Franklin Richards meggyógyította hősünket, de 2012-ben Matt Fraction író és David Aja rajzoló újra siketté tették Sólyomszemet akkor futó saját sorozatában - itt is egy csata során történt újabb balesete. Ezt követően különleges új hallókészülékeit maga Tony Stark készítette el.

Az elmúlt években többször is teljesen átírták a karakter eredettörténetét, hallási problémáit pedig fontos részévé tették a múltjának: ezeket immár gyerekkori sérülései okozták, melyeket bántalmazó apjától szenvedett el. A Marvel komolyan vette a témát, megjelent például olyan képregény is (a Fraction és Aja-féle Hawkeye sorozat 19. szám), amelyben Sólyomszem jelnyelvet használva kommunikált.

Az MCU filmjeibe eddig egyáltalán nem adaptálták ezeket a történetszálakat és eseményeket, pedig 2018-ban egyébként már indult egy rajongói kezdeményezés azért, hogy a stúdió cserélje le a Sólyomszemet alakító Jeremy Rannert egy siket színészre - lássatok csodát, nem lett a dologból az ég világon semmi sem. 

A Marvel's Avengers fejlesztői egészen konkrétan Matt Fraction és David Aja képregényeit nevezték meg inspirációs forrásként, ha pedig valóban ehhez akarnak igazodni, akkor adja magát az is, hogy a mesterlövész bosszúálló siket legyen. Több médium is megkereste már konkrét kérdésekkel is Sólyomszem siketsége kapcsán a Square Enix kiadót, de egyelőre csak kitérő válaszokat kaptak, az illetékesek azt ígérték, hogy a karakterrel kapcsolatos részleteket a jövőben fogják csak elárulni nekünk.

Hivatalosan tehát még nincs megerősítve az, hogy a játékbéli Sólyomszem siket lenne, de minden jel erre mutat.

A szóban forgó előzetesben 0:35-nél indul az a jelenet, amelyben Sólyomszem valószínűsített hallókészülékei láthatóak. 

Jeremy Rennert egyébként az MCU rajongói a Disney+-os Sólyomszem sorozatban láthatják majd viszont, de ezt a szériát idén januárban határozatlan ideig elhalasztották. Egyes feltételezések szerint ennek egyik oka Renner magánéleti problémái lehetnek: tavaly októberben Renner ex-felesége azzal vádolta meg a színészt, hogy kábítószer hatása alatt állva megfenyegette őt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)