Hirdetés

Szavazz: te milyen extráért vagy hajlandó fizetni egy játékban?

|

Vannak, akik teljes egészében bojkottálják a mikrotranzakciót, másoknak örömet okoz, ha egyedi, különleges ruhákba öltöztethetik karaktereiket, megint mások pedig csak akkor hajlandóak fizetni, ha játékidőt kapnak a pénzükért. Te melyik táborba tartozol?

Hirdetés

Be kell vallanom, nagyon remegett a kezem, hogy megvegyem Twitch retro skinjét a Rainbow Six: Siege-ben. Nem lettem volna tőle ügyesebb játékos, csak tetszett a látvány, és ha úgy érzem, nekem megér annyi pénzt, amennyibe került, biztosan nem bántam volna meg a vásárlást. Mérlegeltem, másra költöttem, továbbléptem. 

Hirdetés

Egy másik eset a mobilos Trials Frontierrel történt meg. Bár a játék ingyenesen játszható, és úgy is élvezhető, úgy gondoltam, a fejlesztők megérdemelik a támogatást, ezért megvettem egy csomagot, ami egy csomó játékbeli fizetőeszközt adott az én mércém szerint korrekt áron. Örültem, mert többet játszhattam egy menetben, a Ubisoft meg remélem örült, amikor meglátta a hozzájárulást.

Nem könnyű feladat egy olyan rendszert megalkotni, amitől mindenki boldog; költenek a játékosok, de nem érzik magukat lehúzva, a pénzükért azt kapják, amit várnak. Lehet mondani, hogy akiről 20 ezer forintot egyszer már legomboltak, arról többet ne akarjanak, de ha valakit boldoggá tesz, hogy piros helyett kék cipőben flangálhat, másnak meg ezzel nem okoz kárt, tényleg baj, ha vannak egy teljes árú játékban mikrotranzakciók?

Ugyanakkor mind tudjuk, hogy most a helyzet ennél kicsit bonyolultabb, olyan rendszerek épülnek (mint pl. a mostanában egyre divatosabb loot box jelenség), amelyek igyekeznek minél több pénzt kisajtolni a játékosokból. 

Nálatok hol a határ? Csak extra pályákért vagy tartalomért fizettek, esetleg kozmetikai cuccokért is, gyorsabb haladásért, könnyebb győzelemért, vagy akár véletlenszerű jutalmakat adó loot boxokért is? Szavazzatok, és ha több opció is van, mondjátok el kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)