Hirdetés

Mikrotranzakciók miatt perelik a Microsoftot

|

A mikrotranzakciókkal óvatosan kell bánni, mert elszaladhat az emberrel a ló. Ezt egy szülő most egy életre megtanulta.

Hirdetés

Kevés nagyobb port kavaró téma van a gamer világban, mint hogy egy adott játék milyen hatással van a gyerek pszichéjére vagy életére. Láthatólag máig nem alakult ki egy egységes jogi és társadalmi hozzáállás ennek kezelésére, de nem csak ezzel kapcsolatban nincs mindenki által elfogadott vélemény vagy konstruktív lépés: a mai témánk a szülői felügyelet és a mikrotranzakciók.

Az Egyesült Államokban egy dühős szülő készül a Microsoftot beperelni, mert a gyermeke közel 4500 dollárnyi, azaz körülbelül 1,3 millió forintnyi összeget mikrotranzakciózott össze a  FIFA 15 Ultimate Team módjában. Ez a mód lehetővé teszi, hogy játékon belüli, vagy valós pénzzel vásárolj magadnak játékosokat.

A dühös apa blogbejegyzésében leírja, hogy nem csupán azért dühös, mert több sikertelen vásárlást is levontak a számlájukról, hanem mert játékon belül "100 dollár elköltése olyan könnyű, csak egy gombot kellett megnyomni. Semmi sem figyelmeztet." Állítása szerint a Microsoft először segítőkésznek mutatkozott az ügyben, de hamar fordult a kocka és közölték velük, hogy amit kifizettek, azt kifizettek. Pont.

 

Továbbá azt is erősen sérelmezte, hogy bár ő írta be a banki adatokat a rendszerbe - hogy megvegye a játékot a fiának - de felháborítónak tartja, hogy a továbbiakban a rendszer nem kérte számon a vásárlást - mint ahogy például egy Apple Store vásárlásnál minden alkalommal újra meg kell adni a jelszót.  

Mit gondoltok, erősíteni kéne az ellenőrzést a mikrotranzakcióknál? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)